Görüş Bildir
Haberler
Kırmızılı Kadın Antalya'nın 'Gezi Parkı'nda

Kırmızılı Kadın Antalya'nın 'Gezi Parkı'nda

Hande öçalan
30.07.2015 - 17:08 Son Güncelleme: 30.07.2015 - 17:14

Antalya'da henüz açılışı yapılmayan bir parkta, trafo üzerine resmedilen Gezi Parkı protestolarının simge fotoğraflarından 'kırmızılı kadın'ın Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AKEDAŞ) tarafından gece saatlerinde boyanmasının ardından Muratpaşa Belediyesi, parkın içine bu kez 'kırmızılı kadın' fotoğrafının bulunduğu levha dikti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nce 'Gezi Parkı' temasıyla yapımı tamamlanan ancak henüz resmi açılışı yapılmayan parkta yer alan trafoya yapılan 'kırmızılı kadın' resminin AKEDAŞ tarafından gece saatlerinde boyanmasının ardından ikinci hamle geldi. Muratpaşa Belediyesi ekipleri, öğle saatlerinde Gezi Parkı protestolarının sembollerinden biri haline gelen, Osman Örsal imzalı 'kırmızılı kadın' fotoğrafının yer aldığı levhayı parkın içine dikti.

"Onsuz Gezi Parkı Yapamazdık"

"Onsuz Gezi Parkı Yapamazdık"

Belediye görevlileri, CHP'li Belediye Meclis üyeleri Mehmet Tosun ve Cem Kotan'la birlikte üzerinde 'Bir daha yaşanmaması dileğiyle' yazılı, belediye logolarının da yer aldığı yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki levhayı, boyanan trafonun hemen yan tarafına yerleştirdi. CHP'li Meclis Üyesi Tosun, 'Kırmızılı kadın'ın Gezi Parkı protestoları günlerinden hafızalara kazındığını ve artık sembol haline geldiğini belirterek, 'Onsuz bir Gezi Parkı yapamazdık' dedi.

Trafodaki resmin boyanmasının ardından ilgililerle bir yarış içine girmek istemediklerini, ayrıca hiçbir kamu görevlisini incitmek gibi bir amaçları da bulunmadığını kaydeden Tosun, 'Ancak 'kırmızılı kadın' Antalya'nın Gezi Parkı'nda olmalıydı. Biz de bu amaçla farklı bir içerikle o fotoğrafı buraya taşıdık' diye konuştu.

Levha Güvende

Levha Güvende

Tosun, yerleştirdikleri levhayı parktan kimsenin sökemeyeceğini de belirterek, 'Sonuçta belediyenin kendi mülkünde' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0