Görüş Bildir
Haberler
Et Fiyatlarına Yeni Düzenleme

Et Fiyatlarına Yeni Düzenleme

ATKN
09.02.2016 - 16:12 Son Güncelleme: 09.02.2016 - 18:30

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, et sektörü temsilcileriyle aldıkları ortak karar neticesinde ette tavan fiyatları belirlediklerini bildirdi. Tarım Bakanı Faruk Çelik, kıymada 32 TL, kuşbaşı ette ise 34 TL tavan fiyat uygulanması konusunda sektör temsilcileriyle mutabakata vardıklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et sektörü temsilcileriyle bakanlık binasında açıklamalarda bulundu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et sektör temsilcileriyle bakanlıkta bir araya geldi. Çelik, sektör temsilcileriyle yaptığı görüşme sonrasında et üreticilerini spekülatörlere karşı korumak için bir dizi karar aldıklarını söyledi.

'50 bin ton et ithal etme imkânımız var'

'50 bin ton et ithal etme imkânımız var'

Çelik, şunları söyledi:

'Kırmızı ette girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesi için değerlendirme yaptık. 50 bin ton et ithal etme imkânımız var.

Kırmızı et sektörü temsilcileriyle aldığımız karar gereği karkas yağsız et tavan fiyatının 23,3 lira, yağlı et tavan fiyatının 21,8 lira, kıymanın tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşı etin tavan fiyatının ise 34 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine vardık.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çelik yaptığı açıklamada, bu kararın sonuçlarının değerlendirilmesi için beş-altı ay sonra yeniden gözden geçirileceğini söyledi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
30
16
13
11
10
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infoguner

et yiyemiyorsanız bok yiyin, aynı şey

infoguner

şaka bir yana üreticiye zarar vermemek için et ithalatını durdurmak en son taş devrinde yaşanıyordu..üreticine gerekli destek ile et ürettirme, bu yetmiyormu... Devamını Gör

Donnie Darko

Daha dün akşam İncik,gerdan yedim, et pahalı değil sizin paranız yok ( olsun yol yaptılar havaalanı köprü yapıyorlar ekmek banıp yersiniz -.- )

methanci

Bravo çok güzel ekonomik politikalarımız var. Üreticiyi destekleyip fiyat düşürmektense ithal edip fiyatları düşürmek en mantıklısı tabi.

Murat Soydemir

sana bişey diyim mi üreticinin desteklencek bişeyi yok fiyatı yükselten bunlar