Görüş Bildir
Haberler
Kilis'te Okula 'Roket Mermisi'

Kilis'te Okula 'Roket Mermisi'

Onedio Medya
18.01.2016 - 10:45 Son Güncelleme: 18.01.2016 - 20:39

Kilis kent merkezindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokulu'nda bugün saat 09.30 sıralarında bir patlama geldi. Patlama nedeniyle okulda hizmetli olarak çalışan bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada 'Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2’sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır' denildi. DHA ve Reuters, roketlerin Suriye'deki IŞİD mevzilerinden atıldığı bilgisini paylaştı. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı, patlama sırasında kaydedilen yaralı ve ölen kişilerin görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilis kent merkezindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokulu'nda bugün saat 09.30 sıralarında patlama meydana geldi. Okulda hizmetli olarak çalışan bir kadın hayatını kaybetti, 7. sınıfa giden bir kız öğrenci yaralandı.

aa.com.tr

NTV yayınına bağlanan Başkan Kara, okul bahçesine havan mermisi düştüğünü ifade ederek, “Birkaç yaralımız var. Okullar boşaltıldı” dedi.

Güvenlik yetkilileri okulun bahçesine saplanan havan topu mermisini çıkarmaya çalıştı

Patlamaya neden olan mühimmat, uzman ekiplerce çıkarılarak incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Kilis Valiliği, bir kişinin hayatını kaybettiği okuldaki patlamanın Suriye'den geldiği tahmin edilen roket mermisinden kaynaklandığını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Valilik: Suriye'den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden birisi okula isabet etti

Açıklamada, şöyle denildi:

'18.01.2016 tarihinde saat: 09.30 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2’sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır. Patlama sonucunda okulda görevli olan 1 bayan hizmetli hayatını kaybetmiş, diğer okuldaki 7'nci sınıfta okuyan bir kız öğrencimiz yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştır. Olayda hayatını kaybeden personelimize Allahtan rahmet ve yaralı öğrencimize acil şifalar dileriz.'

Reuters'a bilgi veren yetkililer: Roketler Suriye'deki IŞİD mevzilerinden atıldı

Reuters'a bilgi veren yetkililer: Roketler Suriye'deki IŞİD mevzilerinden atıldı

Uluslararası haber ajansı Reuters'a bilgi veren bölgedeki askeri kaynaklar, roketlerin Suriye'deki IŞİD mevzilerinden geldiğinin bölgedeki radarlarca tespit edildiğini belirtti.

Kaynaklar bu tespitin yapılmasının ardından atışların yapıldığı bölgeye 'misliyle karşılık verildiğini' belirtti.

Kilis Valisi: 54 top atışı yapıldı

Kilis Valisi: 54 top atışı yapıldı
aa.com.tr

Kilis Valisi Süleyman Tapsız

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilis Valisi Tapsız, meydana gelen patlamayla ilgili, 'İlgili ekiplerle sürekli haberleşiyoruz. Bugün misilleme olarak füzenin geldiği noktaya 54 top atışı yapıldı. Silahlı kuvvetlerimiz her türlü tedbir ve önlemi almış durumda' dedi.

Roketin hangi grup ve ne kadar uzaklıktan atıldığıyla ilgili soru üzerine şöyle devam etti:

'Kimin tarafından atıldığı konusu TSK'nın cevap verebileceği sorular ama bizim tahminimiz DAEŞ bölgesinden atıldığı yönünde. Yaklaşık 20 kilometre mesafeden atıldığı hesaplanıyor.'

Olay yeri görüntülerine yayın yasağı

Olay yeri görüntülerine yayın yasağı
Olay yeri görüntülerine yayın yasağı

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı, patlama sırasında kaydedilen yaralı ve ölen kişilerin görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, olay anında çekilen yaralı ve ölen kişinin cesedinin bulunduğu görüntülerin toplumda infialin önüne geçilmesi ve kamu düzeninin bozulması riskini taşıdığı gerekçesiyle Kilis Sulh Ceza Hakimliği'nce yayın yasağı konulduğu belirtilerek şöyle denildi:

'Olay nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımızın olay yerindeki görüntülerinin yazılı ve görsel basında yer aldığının görülmesi nedeniyle, Kilis Sulh Ceza Hakimliği'nin 18/01/2016 tarihli kararıyla 'Toplumda neden olabilecek infialin önüne geçilmesi ve Kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geldiği ' gerekçesiyle söz konusu patlama olayının meydana geldiği yerin ve olay yerindeki yaralı/ölü şahısların görüntülerine ilişkin olarak Yayın Yasağı konulmasına ve 5187 sayılı Basın Kanunu 3/2.maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiş olup, söz konusu karar gereği için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na ve yerel gazetelere gönderilmiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde Kilis İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından araştırma ve soruşturmaya devam edilmektedir. Hayatını kaybeden görevlimize Allah'tan rahmet,yakınlarına başsağlığı,yaralı öğrencimize de acil şifalar dileriz.'

İHA, DHA, NTV ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Okutucu

Hani sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdi amk. Amerikanın gazıyla Rus uçağını düşürüpte ülkenin ekonomisinin yarısını sikip atarken iyiydi uzun adam, reyiz ... Devamını Gör

Uğur Okutucu

Malmısın sen birader ? Ya harbiden bende bir sorun var, yada bu millet harbiden de ironiden gram anlamıyor . Bi git başımdan yavv .

oluroyleseyler

Yine "öfkeli sunni yavrucakların" ülkemizde ki katliamlarından biri. Dilleri yine IŞID demeye varmayacak deaş, daiş , suriye tarafı vs diyecekler.

uyusuk uyusuk

yine alacak mikrofonu eline . Bu konuyla alakalı iki cümle kurup ışıd teröründen bahsetmeyip, oydu buydu şuydu birilerine saldırıp gündem değiştirecek...