Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Tezkere Açıklaması: 'Hayır Oyu Kullanacağız'

Kılıçdaroğlu'ndan Tezkere Açıklaması: 'Hayır Oyu Kullanacağız'

Ulaş
01.10.2014 - 20:24
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yarın TBMM’de görüşülecek Suriye-Irak tezkeresine partisinin ‘hayır’ oyu kullanacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tezkereye şöyle bir baktığımızda sanki IŞİD terör örgütü işin perdesi ama Suriye ile nasıl mücadele edeceğiz? Bu anlayışla geldiğini görüyoruz, o açıdan doğru bir tezkere olarak görmüyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasını içeren tezkere için “Hayır oyu kullanacağız” dedi.

Esad hedef alınıyor

Anamuhalefet partisinin AKP hükümeti tarafından tek metin halinde Meclis’e sunulan tezkereye soğuk yaklaştığı belirtilmiş, metinde değişiklik talep etmesi beklendiği ifade edilmişti.

Bir parti yetkilisi, tezkerede Irak’ın toprak bütünlüğü vurgulanırken, Suriye’ninki vurgulanmadığı, IŞİD’in yönelttiği terör tehdidinden ziyade Suriye’deki Beşar Esad yönetimini hedef alındığını söylemişti.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/kilicdaroglu-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0