Görüş Bildir
Haberler
Kıbrıslı Liderlerden Müzakere Tarihinde Bir İlk

Kıbrıslı Liderlerden Müzakere Tarihinde Bir İlk

İçeriğin Devamı Aşağıda

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Ada'da bir ilki gerçekleştirerek, başkent Lefkoşa'nın Türk ve Rum çarşılarını birlikte gezdi.

Her iki tarafı birlikte ziyaret eden liderler Türk ve Rum halkın büyük ilgisini çekti. Barış sloganları ve şarkılarıyla karşılanan liderlere nazar boncuğu, zeytin dalı ve çiçekler hediye edildi.  Akıncı ve Anastasiadis, 1974'te bölünen kentin her iki tarafında Türk ve Rum esnafla sohbet etti.

İki lider  önce Lefkoşa Türk kesiminde Osmanlı döneminden kalan Büyük Han'ı ziyaret etti, Rum kesiminde ise, tarihi Faneromeni Kilisesi yanındaki cafeler bölgesine gitti. Liderlere Türk kesiminde Türk kahvesi ve ekmek kadayıfı, Rum tarafında ise, yine Türk kahvesi ve Kıbrıs içkisi Zvania ikram edildi. İki lider Lefkoşa Rum kesiminde loto da oynadı. 

Liderlerden ortak açıklama

Akıncı ve Anastasiadis, Rum kesiminde yaptıkları ortak açıklamada, gelecek nesillere Kıbrıs sorununu çözümsüz bırakmak istemediklerini ve en kısa sürede Ada'yı birleştirmeye kararlı olduklarını söyledi.

'Umarım barışa adımın bir parçası olur bugün'

Liderlerin birlikte gerçekleştirdiği geziyi yorumlayan Lefkoşalı Kostas Hekimandridis: 'İki liderin Kıbrıs sorununu çözmesini bekliyoruz. Kıbrıs sorununun çözümsüz kalması için 40 yıl yeter artık. Bankacıyım adım Kostas Hekimandridis, Kuzeyde kalan Beşparmak dağlarındaki Dikmen köyündenim.' dedi.

Ayselin Meral: 'Bu bence tarihi bir gün önemli bir gün umarım barışa adımın bir parçası olur bugün. Ama bugüne şahit olduğum için çok mutluyum.' 

Hüseyin Kemaloğlu: 'Bu etkinlik güzel bir şovdu umarım barış gelir ve hep birlikte Kıbrıslı Türk ve Rumlar beraber barış içinde yaşarız. 70 yaşındayım. Kıbrıs'ta doğdum Kıbrıs'ta öleceğim.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0