Görüş Bildir
Haberler
Kellik Çözümsüz Bir Sorun Değildir: 22 Maddeyle Saç Dökülmesini Durdurmanın Yolları

Kellik Çözümsüz Bir Sorun Değildir: 22 Maddeyle Saç Dökülmesini Durdurmanın Yolları

Derya
26.05.2016 - 13:58

Saç dökülmesi can sıkıcı sorunlardan biridir. Fakat önlem alınmadığında bu can sıkıntısı artarak devam eder ve geri dönüşü neredeyse imkansız olur. İşte bu noktada saç dökülmesini engelleyecek yollara ihtiyaç duyarız...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk adım: Utanmayı reddedin ve durumu kabul edin.

Saç dökülmesi utanmanızı gerektiren bir mesele değil. Seyrelen saçınızı evde olduğunuz bir dönem kazıtmayı, birkaç gün bu şekilde vakit geçirerek kendinize alışmayı deneyin. Böylelikle vücudunuzu daha iyi tanıyacak; belki de görüntünüzü 10 kat daha da güzelleştirecek kelliği bir lütuf olarak değerlendireceksiniz.

2. Tek saçı dökülen siz değilsiniz

Saçlarınızın seyreliyor olması ve belirli bölgelerden her geçen gün sizi terk ediyor olması depresyona girmeniz için yeterli sebep değil. Unutmayın ki koca yer küredeki erkeklerin %30’u tamamen kel. Avrupa’da, bu sayı bazı ülkelerde %60’lara ulaşmakta.

3. Şuan saçını kaybetmekte olan 50 milyon Amerikalı var!

Kendinizi daha iyi hissettir mi bilemeyiz ancak bu istatistik, saç dökülmesi problemini yeni deneyimleyen her erkeği kuşkusuz bir nebze rahatlatacaktır.

4. Genç olmanız güvende olduğunuz anlamına gelmiyor

Genellikle her ne kadar yetişkin erkek problemi olarak bilinse de ergenlik çağına yeni adım atmış bazı gençlerde de 'ben buradayım' diyebilir.

5. Korkutucu bir diğer bilgi: Saçlarınız incelmeden birden dökülmeye başlayabilir.

Kellik belirtilerinin başında saç tellerinin incelmesi var. Belli bir zaman içerisinde zayıflayan saç tellerinin dökülmesi sonucuyla kellik net şekilde harekete geçmekte. Ancak bazı hormonel durumların buna sebep olacağı gibi yetersiz beslenme ve stres gibi dış etkenler de saç dökülmesini birkaç gün içerisinde birden deneyimlemenize sebep olabiliyor. Saçları birden dökülen erkeklerin %85’i depresyona giriyor ve kendisini çirkin hissediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Korkmanın lüzumu yok, saç dökülmesini engellemenin kesin yolları var!

Erkeklerin baş belası kellik için çözüm yolları oldukça fazla. Bu adımlara sadık kalmalı, yaşam standartları bu adımlara göre belirlenmeli.

7. Adım 1: Kendinizi analiz edin.

Gidin bir aynaya bakın. Elleriniz yardımıyla saçlarınızı diplerinden kontrol edin. Başka bir ufak ayna yardımıyla kafanızın arkasını da incelemeyi unutmayın. Haydi, ertelemeye gerek yok! Bunu şimdi yapın.

8. Ne kadar erken fark ederseniz kelliğin önüne geçmek o kadar kolay olur

Çoğu erkek 20’li yaşlarının sonlarında, başkalarının uyarmasıyla bu durumun farkına varıyor. Ancak büyük gün gelmeden kendinizle ilgilenir; kafanızın her bir noktasında düzenli incelemeler yaparsanız, bunun önüne geçmeniz ve zararı minimuma indirmeniz mümkün.

9. Saç dökülmesinin çeşitli süreçleri var.

9. Saç dökülmesinin çeşitli süreçleri var.

Kadınlarda ise genellikle tüm kafa üzerinde dağınık bir şekilde dökülme gözlemlenir.

10. Adım 2: Araştırın!

Sorunun ne olduğu, çözümün ne olacağını bilmeniz önemli. Araştırmaya inanın ve sabırla okuyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Soru: Kellik anneden mi geçer?

Cevap: Kısmen yanlış.

Annenizden aldığınız DNA’lar elbet bu durumu etkileyebilir. Ancak aynı oranda

babanızın DNA’larından da etkilenmiş olabilirsiniz. Dolayısıyla hem annenizin

hem de babanızın akrabalarındaki saç dökülmelerini gözlemlemeniz faydalı

olacaktır.

12. Soru: Peki ya dış etkenler? Şapka takmak saçı döker mi?

Cevap: Yanlış. Her gün

Şapka takmak, düzenli banyo yapmak gibi etkenler sizi kel yapmaz. Saç

dökülmesine sebep olan dış etkenler genellikle stres, fazla güneşe maruz kalmak ve uygunsuz yaşam tarzı gibi durumlardır.

13. Soru: Saç dökülmesi psikoloji bozar mı?

Cevap: Çoğu zaman bu durumu problem olarak algılayan erkeklerde psikolojik bunaltılara sebep olur elbet. Ancak saç dökülmesinin sebebi hormonel bozukluk değildir; erkeklik hormonlarının ağır basması olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. Bunu bilmek çoğu erkeği rahatlatacaktır.

14. Soru: Peki bu hormonun benim saçlarımla derdi ne?

Cevap: DHT; yani dihidrotestosteron erkeklere ait seks hormonudur ve saç foliküllerinin küçülmesine sebep olur.

15. Soru: Yani saçlarım dökülüyorsa yüksek testeron seviyesine sahibim ve daha mı erkeksiyim?

Cevap: Yanlış. 

Saçlarınız dökülüyor çünkü saç folikülleriniz DHT’ye karşı dayanıksızlaşmış. Ancak kimi zaman belirli bir yaş sonrasında testeron seviyeniz öyle tavan yapar ki saç kayıpları yaşadığınız dönem bunu vücudunuzda da hissedersiniz. Ancak çoğu zaman saç köklerinizin güçsüz olması buna sebep olmakta. Disiplinli bir beslenme programıyla saç dökülmesini engellemek bu yüzden mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Adım 3: Besin takviyeleri

Tüm çözümleri araştırıp size en uygun yolu saç dökülmesini engellemek için değerlendirebilirsiniz.

17. Bir uzmandan yardım almanız şart!

Lütfen herhangi bir besin takviyesi ve ilaç yardımı almadan önce doktorunuzla görüşün. Bazı ürünler hakkında internette çok iyi yorumlar okumanız, sizde de aynı etkiyi gösterecekleri anlamına gelmiyor. Sizin için en iyi yolu bir uzman yardımıyla belirlemeniz mantıklı olacaktır.

18. Bitkisel Şampuanlar

Bitksel içerikli şampuanların ciddi faydası olduğu kesin bir şampuan kullanacaksanız neden bitkisel olmasın? dermotoloğa ve ya eczacınıza danışın bilgi alın

19. Adım 4: Saç kesimi ve şekillendirme

Seyrelen saçınıza en uygun şekli bulun. Gerekirse kazıtmayı bile deneyebilirsiniz!

20. Saçı kazımak gürleştirir mi sorunsalı

Bu sadece Türkiye’de değil, dünyada da oldukça yaygın bir efsanedir. Bazı kaynaklarda her ne kadar doğrulanıyor olsa da kesin bir ifade ile saçınızı kazımanız saçları gürleştirir diyemeyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Seyrek saçlar için saç modeli

Saçınızda seyrelmeler meydana geldiğinde dış görüntünüzü olumlu etkileyecek yeni tarzlara açık olmalısınız. Uygun bir saç modeli dikkati çenenize, gözlerinize ve diğer yüz hatlarınıza çekecektir.

22. Saç yapınıza uygun bir berber belirleyin

Her berberin seyrek saçlı bir kafayla nasıl baş edeceğini bilmediği aşikâr. Çevrenizde saç dökülmesi yaşayan ve iyi görünmeyi başaran insanlar varsa kendilerine bu konuda danışmak mantıklı olacaktır.

Peki ya saç dökülmesi yaşayan erkekler ne yapıyor? hepsi bu yazımızda...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
27
20
15
7
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?