Görüş Bildir
Haberler
Madımak'ta Hayatını Kaybedenler Anıldı

Madımak'ta Hayatını Kaybedenler Anıldı

Onedio Medya
02.07.2015 - 14:26 Son Güncelleme: 02.07.2015 - 21:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivas’ta 1993’te Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle öldürülen 35 kişi, 22. yıl sonra aynı yerde anıldı. Anma törenlerine CHP ve HDP'li milletvekilleri de katıldı.

Sabah saatlerinden itibaren şehir dışından çok sayıda araç anma töreni için Sivas’a geldi. Araçlar kent girişinde kontrolden geçirildi, yolculara kimlik kontrolü yapıldı.

Etkinliğe katılan binlerce kişi, hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan yakınlarının arkasında Madımak Oteli binasına yürüdü. Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binası ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve Madımak'ta yanarak ölen şair Metin Altıok'un CHP'den İzmir Milletvekili olan kızı Zeynep Altıok Akatlı da anma için, yüze yakın CHP’li vekille birlikte Sivas'a geldi.

HDP Eş Başkanı FigenYüksekdağ ve HDP'li milletvekilleri de anma törenine katılanlar arasındaydı. 

Sivas Valisi Alim Barut da, sabah saatlerinde binaya gelerek, olayda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bıraktı.

CHP ve HDP’li birçok vekilin de aralarında olduğu kitle Alibaba mahallesinde bulunan cemevinden Madımak oteline doğru yürüyüşe geçti.

‘2 Temmuz’dan Gezi’ye bu acı bizim’, ‘2 Temmuz’dan Soma’ya bu acı bizim’, ‘2 Temmuz’dan Roboskî’ye bu acı bizim’, ‘Çorum, Maraş, Gazi, Gezi katliamlarını unutma unutturma’, ‘IŞİD karanlığına karşı Aleviler yalnız değildir’ pankartlarının taşındığı yürüyüşte ‘Sivas’ı unutma, unutturma’ ve ‘Sivas’ın hesabı sorulacak’ sloganları atıldı.

Madımak’ta katledilen isimler arasında yer alan şair Metin Altıok’un kızı CHP’li vekil Zeynep Altınok

Madımak’a sadece katliamda hayatını kaybedenlerin aileleriyle vekiller girebildi. Anma etkinliği, yapılan konuşmaların ardından Semah gösterisiyle sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu: Toplumdaki ayrıştırmanın nelere yol açtığının en acı örneğini gördük

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, “22 yıl önce bugün Sivas’ta, toplumdaki ayrıştırmanın nelere yol açtığının en acı örneğini gördük. Kaybettiğimiz 33 canı rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Demirtaş: 22 yıla rağmen samimi bir yüzleşme ve özür yaşanmadı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter’da yer alan mesajında, Sivas katliamına dair samimi bir yüzleşme yaşanmadığını ve özür dilenmediğini belirterek “Aradan geçen 22 yıla rağmen samimi bir yüzleşme ve özür yaşanmadı Madımak katliamına dair. Acı o nedenle her dem taze. Hasretle anıyoruz” dedi.

İki otel çalışanı ve 33 aydının diri diri yakılarak can verdiği katliamın üzerinden 22 yıl geçti. Katliamın davası 22 yıl boyunca türlü hukuksuzluklarla devam etti.

25 Madde ile Sivas Katliamı; Dünü, Bugünü...

Ajanslar ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0