Görüş Bildir
Haberler
Kasımpaşa 2-2 Galatasaray

Kasımpaşa 2-2 Galatasaray

Enver K.
29.11.2015 - 19:09 Son Güncelleme: 30.11.2015 - 09:40

Galatasaray kan kaybetmeye devam ediyor. Sarı kırmızılılar yeni teknik direktörü Mustafa Denizli ile çıktığı ilk karşılaşmada Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. İki defa öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğü koruyamayan Aslan son 3 haftada 7 puan kaybettti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mustafa Denizli: "Bu tabloda 1 puan kazançtır"

Mustafa Denizli: "Bu tabloda 1 puan kazançtır"

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Kasımpaşa maçını değerlendirdi.

Denizli maçın ardından şöyle konuştu:

'Üç puandan önce bir puan kazandık. Dönem dönem iyi, dönem dönem kötüydük. Böyle bir dönemde bunlar doğaldır. Bizim şu an nasıl başladığımız önemli değil. Nasıl başlayacağız diye değil, nasıl bitireceğiz diye geldik. Önümüzde uzun bir yol var. Zaman zaman böyle şeyler olacak. Zamanı lehimize çevirmeye çalışacağız. Kasımpaşa bizden daha iyiydi. Üç puanı hepimiz isterdik ama önümüzdeki haftalarda biz bu takımı ileri taşıyacağız. Eksiklerimiz elbette var. Bunu sadece bugün söylemiyorum. Haftalardır bu yöndeki görüşlerimi söylüyorum. Sıkıntılı bir sezon başlangıcı oldu. Halen üç kulvarda yarışın tam ortasındayız. Yarışın yarı yolunda bile değiliz. Her hafta üzerine koyarak devre arasına girip daha sağlıklı bir ortamda yolumuza devam ederiz diye umuyorum.' dedi.

'Galatasaray'la yediği goller yan yana örtüşmüyor.' diyen deneyimli teknik adam, şöyle devam etti: 'Daha fazla da yiyebilirdik. Daha fazla atar mıydık? Hayır atamazdık. Ama iyi şeyler de oluyor. İki gündür takımla idmanlarımızı yaptık. Bu takımdan bir şeyler çıkar. Bu potansiyele sahibiz. Hem bireysel, hem de takım olarak değerlendirmemiz gereken şeyler var. Zorlu bir yolculuk içindeyiz. Bu yolculuk içinde kimsenin ayağını yolun dışına basmaması gerekiyor. Bunları hep birlikte değerlendireceğiz. Zor bir gündü. Kasımpaşa ile burada hangi takım oynarsa oynasın bu zorlukları çeker. Çünkü Kasımpaşa iyi bir takım. Böyle değerlendirdiğimizde bir puanın bizim için kazanç olduğunu söylemek pek yanlış olmaz.'

Rıza Çalımbay: "Kazanmayı hak eden bizdik"

Rıza Çalımbay: "Kazanmayı hak eden bizdik"

Rıza Çalımbay, Galatasaray ile 2-2 berabere kaldıkları maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Hakem hatalarına dikkat çeken Çalımbay, futbolcularını da överek, “Oynanan oyunun karşılığı galibiyet olması gerekiyordu. Baştan sona kadar iyi oyun oynadık. Bu sezon hakem arkadaşlardan çekeceğimiz var gibi görünüyor. İlk golü yediğimiz pozisyonda, oyuncu sağlığı önemli düşünüyorum ve kafa kafaya vurmuş bir oyuncu varken hakem devam ettirdi. Donk’un şutu goldü ama sayılmadı. Girdiğimiz birçok pozisyon var, 2 gol attık ancak çok gol kaçırdık. İyi futbol oynadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçtan 1 saniye bile kopmadılar” dedi.

Çalımbay, yayıncı kuruluşa yaptığı konuşmayı şöyle tamamladı;

“Galatasaray ile oynadık neticede. Her dakikada skoru değiştirebilecek bir takım. Hakemlerin bariz hataları var. Bilerek yaptılar demiyorum ama bu sene bizi çok üzülüyorlar. İnşallah bu son olur. Çok puan kaybettik. Hakem hataları olmasa konumumuz iyi bir yer olabilirdi.

Futbolcular nasıl kendilerini düzeltmeleri gerekiyorsa, hakemlerin de kendine bir bakmaları lazım. Çoğu maçların kaderiyle oynanabilir hakem hatalarıyla.”

Kasımpaşa 2-2 Galatasaray

Kasımpaşa 2-2 Galatasaray

Mustafa Denizli, üçüncü dönemine başladığı Galatasaray'ın başında 8 bin 596 gün sonra yeniden sahaya çıkmış oldu. Sarı-kırmızılı ekipteki ikinci dönemini, 23,5 yıl önce 17 Mayıs 1992 tarihinde oynanan ve 5-3 kazanılan Bakırköyspor maçıyla sonlandıran Denizli, geçen zamanın ardından tekrar bir müsabakada Galatasaray'la boy gösterdi. Mustafa Denizli, oyuncu tercihlerinden çok pozisyon tercihleriyle dikkati çekti. Denayer'in sakatlığı sonrası sağ bekte Sabri Sarıoğlu'nu kullanan tecrübeli çalıştırıcı, stoperde Semih Kaya ve Aureline Chedjou'ya forma verdi. Carole'ün sakatlığı sonrası sol bekte forma şansı bulan Olcan Adın, Denizli'nin tercihleri arasına giremeyip yedek soyunurken, son dönemde stoper oynatılan Hakan Balta ise yeniden eski pozisyonuna çekilerek, sol bekte görev aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kan değişikliğinin de etkisiyle maça istekli başlayan sarı kırmızılıların golü bulması uzun sürmedi. 12. dakikada organize gelişen atakta son noktayı koyan Burak Yılmaz oldu. Golden sonra kendi yarı sahasına çekilen Aslan 23. dakikada Burak Yılmaz farkı ikiye çıkarma şansını kullanamadı. 26. dakikada hakem Halis Özkahya çok tartışılacak bir karara imza attı.  Kasımpaşa atağında sağdan ceza sahasına yapılan ortada Muslera boşa çıktı. Eren’in kafayla indirdiği topa Donk sert vurdu. Üst direğin altına çarpıp yere inen top görüntülerden çizgiyi geçmiş görünüyordu ancak yardımcılarına bakan hakem Halis Özkahya, gol kararı vermedi. 32. dakikada ise Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Sağ tarafta gelişen Kasımpaşa atağında Eren Derdiyok'un şutu savunmaya çarpıp Hakan Arslan'ın önünde kaldı, deneyimli oyuncu topu boş kaleye yolladı. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve ilk 45 dakika 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya istekli başlayan sarı kırmızılılarn golü bulması gecikmedi. 51. dakikada Chedjou'un içeri ortaladığı topa ön direkte ayak koyan Hakan Balta, fileleri havalandırdı. Golden sonraki bölümde ise Kasımpaşa, Galatasaray'ı sahasına hapsetti. Peşpeşe ataklarla sarı kırmızılıları bunaltan Kasımpaşa 75. dakikada Titi ile beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2 sona erdi. Bu sonuçla 23 puana çıkan Aslan haftayı 4. sırada tamamladı. Kasımpaşa ise 20 puanla haftayı tamamladı.

Maçın tartışmalı pozisyonu

Maçın tartışmalı pozisyonu
Maçın tartışmalı pozisyonu

Maçın 26. dakikasında tartışmalı pozisyon yaşandı. Muslera'nın kalesini terk ettiği pozisyonda Ryan Donk penaltı noktası üzerinden füze gibi bir vuruş çıkardı.

Üst direğe çarpıp zemine inen topun kale çizgisini geçtiği görüldü. Maçın ilave yardımcı hakemi Alper Ulusoy'un kararıyla hakem Halis Özkahya pozisyonda gol kararı vermedi.

Özbek'e istifa çağrısı

Özbek'e istifa çağrısı

Galatasaray'ın Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldığı maçtan sonra sarı-kırmızılı taraftarlar, Dursun Özbek'i istifaya çağırdı.

Karşılaşmanın ardından Galatasaray taraftarları, sarı-kırmızılı oyunculara tepki gösterirken, yönetimi de istifaya çağırdı. Tribünden oyunculara yönelik olarak, 'formayı çıkarın çıplak oynayın' ve 'bu forma kutsaldır, nasip olmaz herkese' tezahüratları yapan taraftarlar, Dursun Özbek yönetimini de istifaya davet etti.

LigTvAçık Mert KorkusuzHTSpor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
15
14
3
2
1
0