Görüş Bildir
Haberler
Kartal Demba Ba İle Kanatlandı

Kartal Demba Ba İle Kanatlandı

Fatih
19.10.2014 - 21:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş Liderliğini Korudu

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Osmanlı Stadı'nda oynanan mücadelede ev sahibi Beşiktaş 3-2 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 58 ve 65. dakikalarda Demba Ba, 79. dakikada Ba'nın asistiyle Olcay Şahan attı. Sivasspor'un golleri 40. dakikada Da Costa ve 74. dakikada Hakan Arslan'dan geldi.

Haftaya lider giren Beşiktaş, bu galibiyetle 14 puana yükseldi ve liderliği korudu. Sivasspor ise bu mağlubiyetle birlikte 5 puanda kaldı.

Beşiktaş, gelecek hafta Kayseri Erciyesspor'a konuk olacak. Sivasspor ise sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

ZEMİN İYİ DURUMDA

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda zemin problemi nedeniyle sıkıntı yaşayan Beşiktaşlı futbolcular, Ankara'da ise güzel bir zeminle karşılaştı. Osmanlı Stadı'nın iyi durumdaki çimleri, bu sezon güzel zeminde oynadığı futbolla beğeni toplayan siyah-beyazlı oyuncuları sevindirdi.

BILIC 4-2-3-1'E DÖNDÜ

Balıkesirspor'a karşı '4-1-4-1' sistemini deneyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Sosa'nın sakat, Oğuzhan'ın da hazır olmaması nedeniyle takımını yeniden '4-2-3-1' dizilişiyle sahaya sürdü.

Hırvat teknik adam, geçen haftaya göre ilk 11'de 3 değişiklik yaptı. Bilic, başkentte kaleyi Tolga'ya emanet ederken, en geride Ersan'ın yanında Franco'nun yerine Sivok'u tercih etti. Beklerde Serdar ve Motta şans bulmaya devam etti.

Sosa'nın yokluğunda ilk 11'e dönen Veli, siyah-beyazlı takımın değişmez ismi Atiba ile savunmanın önünde görev aldı.

10 NUMARA KERIM FREI

A Milli Futbol Takımı'nın Letonya ile oynadığı maçta omzundan sakatlanan Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, Sivasspor'a karşı yedek soyundu.

Bilic, '10 numara' pozisyonunda ise Kerim'i görevlendirdi. Balıkesirspor maçında sol kanatta oynayan futbolcu, Sivasspor'a karşı forvet arkasında Beşiktaş'ın ataklarını organize etti.

İBRAHİM TORAMAN, BEŞİKTAŞ'A KARŞI

Sivasspor'da kiralık forma giyen İbrahim Toraman, uzun yıllar formasını giydiği Beşiktaş'a rakip oldu. Beşiktaş'ta kaptanlığa kadar yükselen ancak Sezen Öztürk ile yaptığı kavga sonrası kadro dışı kalan ve daha sonra Sivasspor'a kiralanan tecrübeli savunma oyuncusu, sahaya ilk 11'de çıktı.

Bir diğer eski siyah-beyazlı futbolcu Batuhan Karadeniz de Sivasspor kulübesinde yer aldı.

BEŞİKTAŞ MÜTHİŞ BİR TEMPOYLA BAŞLADI

Mücadeleye Beşiktaş müthiş bir tempoyla başladı. Roberto Carlos geldiğinden beri hücum futbolu oynayan Sivasspor, atak yapmak istese de Beşiktaş'ın baskısı nedeniyle kendi yarı alanından çıkamadı. Beşiktaş'ın baskısı ve enerjisi maçın başında herhangi bir pozisyona dönüşemedi.

Siyah beyazlılar, ilk tehlikeli atağını Demba Ba ile gerçekleştirdi. 15. dakikada Gökhan Töre'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Demba Ba, Sivassporlu savunmacıların baskısı nedeniyle topa bir türlü vuramadı. Bu pozisyondan dakikalar sonra Demba Ba, bu kez de kafa vuruşuyla gole yaklaştı. Sivasspor, Beşiktaş'ın baskısı karşısında iyice kapanırken, 25. dakikada Veli Kavlak'ın yaptığı net vuruşa önce Sivasspor kalecisi Ertuğrul, daha sonra direk izin vermedi.

YİNE CICINHO, YİNE ORGANİZASYON

Beşiktaş'ın enerjisi, dakikalar geçtikçe düşmeye başladı ancak takım savunmasının kuvvetli oluşu ve pres gücü Sivasspor'a pozisyon şansı vermedi. Ta ki Serdar Kurtuluş'un büyük hatası gelene dek. Beşiktaş takımının tüm hatlarıyla geldiği pozisyonda, topu kaptıran Serdar Kurtuluş, Sivasspor'un 2'ye 1 geldiği pozisyon sebebiyet verdi. Ancak, Sivasspor'dan Burhan Eşer bu pozisyonda takım arkadaşını göremedi ancak korneri kazandılar. Kornerde Cicinho'nun ortasına temiz bir vuruş yapan Manuel Da Costa 40. dakikada takımını öne geçirdi.

Başka pozisyon olmayınca devre 1-0 Sivasspor lehine sonuçlandı.

Beşiktaş, ikinci devreye ilk devredeki gibi bir enerjiyle başladı. Henüz daha ikinci devrenin ikinci dakikasında Demba Ba'nın frikiği ve arkasından Ersan Adem'in yakın mesafeden vurduğu kafadan yararlanamayan Beşiktaş, giderek temposunu artırdı.

DEMBA BA HARİKA VURDU

Özellikle kanatlardan gelen Beşiktaş, yapılan ortalarla Demba Ba'ya pozisyon hazırlamaya çalıştı. Yine kanattan gelen bir pozisyonda Gökhan Töre, ilk önce ortayı yaptı ancak top savunmadan geri döndü. Bir kez daha topu alan Gökhan, son çizgiye indi ve ön direkteki Demba Ba'nın ayağına müthiş bir pas attı. Tek vuruş yapan Demba Ba, 58'de skoru eşitledi.

Golden sonra daha coşkulu oynamaya başlayan Beşiktaş, Demba Ba'nın kafa vuruşunu günün başarılı ismi Ertuğrul köşeden çıkardı. Temposunu kaybetmeyen Beşiktaş 65. dakikada skoru 2-1 yapan golü buldu. Sol kanattan gelen ve Sivasspor beki Ziya'nın sektirdiği topu sakince kontrol eden Demba Ba, kalenin sol üst köşesine yaptığı sağlam vuruşla takımını öne geçirdi.

BEŞİKTAŞ DAĞILDI, SİVASSPOR CEZALANDIRDI

Maçın başından beri tempo yapan Beşiktaş, golden sonra kendi sahasına çekilmekle, yine tempo yapmak arasında kaldı ve bu dakikalarda oyun disiplininden koptu. Siyah beyazlılar, bunun cezasını sadece 9 dakika sonra yedikleri golle çektiler. Korner sonrası oluşan karambolde topu kontrol eden ve önüne alan Hakan Arslan, 74. dakikada skoru 2-2'ye getirdi.

DEMBA BA'DAN HARİKA PAS, OLCAY GOL!

Sivasspor'un golünden sonra Beşiktaş tekrar oyuna asılmaya başladı. Golü de sadece dakikalar sonra, Demba Ba'nın harika pasıyla buldu. Gökhan Töre'nin sert pasını topuğuyla yumuşak biçimde Olcay'ın önüne bırakan Demba Ba, takım arkadaşını pozisyona soktu. Olcay da sol üst köşeye temiz bir vuruş yaptı ve Beşiktaş tekrar öne geçti.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0