Görüş Bildir
Haberler
Karşı Gazetesine Reklam Baskısı TBMM Gündeminde

Karşı Gazetesine Reklam Baskısı TBMM Gündeminde

17.04.2014 - 11:43 Son Güncelleme: 17.04.2014 - 11:44

Karşı gazetesinin 65 gün yayınlanmasının ardından kapanmak zorunda kalması TBMM’ye taşındı.

Umut Oran’dan Arınç’a: Karşı gazetesine reklam verilmemesi talimatı Erdoğan’dan mı?

Karşı muhabirlerine niçin basın kartı verilemedi?

ANKARA

Karşı gazetesinin 65 gün yayınlanmasının ardından kapanmak zorunda kalması TBMM’ye taşındı. Karşı gazetesi çalışanlarını direniş yaptıkları gazete binasında dün ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, bugün konuyu TBMM gündemine getirirken, Karşı gazetesi ve muhalif basına dönük hükümetin uyguladığı reklam/ilan baskısına da işaret etti. Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinizin, gazetecilik mesleğinin doğası gereği muhalif duruşu olan Karşı gazetesine resmi ilan ve reklam verilmemesi için kamu kurum ve kuruluşları ile kamu ortaklıklarına talimatınız oldu mu? Karşı’da çalışmış olan gazetecilerin basın kartı alamamaları nedeniyle oluşan 65 günlük mağduriyetlerini nasıl gidereceksiniz?” diye sordu.

Reklam vermeyin talimatı Erdoğan’dan mı?

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Oran’ın, Arınç’a yönelttiği sorular şöyle:

  • Karşı gazetesinin 65 gün çok başarılı yayın yapmasının ardından 14 Nisan 2014’te yayın hayatına son vermek zorunda kalmasının gerekçeleri nedir?

  • Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinizin, gazetecilik mesleğinin doğası gereği muhalif duruşu olan Karşı gazetesine resmi ilan ve reklam verilmemesi için kamu kurum ve kuruluşları ile kamu ortaklıklarına talimatınız oldu mu?

Kamu ortaklıkları hiç ilan verdi mi?

Basın İlan’dan neden resmi ilan gitmedi?

  • Kırk bin civarında günlük tirajla başladığı yayın hayatında Karşı gazetesinde hiç resmi ilan yayınlandı mı? Basın İlan Kurumu aracılığıyla Karşı gazetesine hiç reklam/ilan gönderildi mi?

Yandaşların aldığı aylık resmi ilanlar ne kadar?

  • Sabah, Daily Sabah, Habertürk, Türkiye, Milliyet, Star, Yeni Şafak, Takvim, Akşam, Vatan, Güneş, Yeni Akit, Milat gazetelerinin 2014 yılının Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarındaki “resmi ilan istihkaklarının” toplamı kaç TL’dir? Bu gazetelerden her birisinin aylara sari olarak aldıkları resmi ilan istihkakları ayrı ayrı kaçar TL’dir?

Karşı çalışanlarının basın kartı olmadı

  • Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Karşı gazetesinin akreditasyonunun niçin yapmadı? Karşı’da çalışmış olan gazetecilerin basın kartı alamamaları nedeniyle oluşan 65 günlük mağduriyetlerini nasıl gidereceksiniz?

Bağımsız Tiraj Denetim Bürosu neden kurulmuyor?

  • İngiltere ve bağımsız medyanın gelişmiş olduğu diğer batı demokrasilerinde örnekleri olduğu gibi hükümetle, resmi kurumlarla ilgisi olmayan tamamen gazetecilik meslek örgütleri ve sektör temsilcilerinden oluşacak Bağımsız Tiraj Denetim Bürosu niçin Türkiye’de kurulmuyor?

  • 29 Mayıs 2013’te tarafınıza yönelttiğim 7/25193 sayılı yazılı soru önergemde de yer almasına karşın yanıtınızda hiç değinmediğiniz Bağımsız Tiraj Denetim Bürosu oluşturulması için hangi girişimlerde bulunacaksınız, niçin bu konuda bir adım atmıyorsunuz?

Yasa teklifim 2 yıldır bekliyor

  • Özgür, bağımsız ve güçlü basın oluşturulması için 11 Ocak 2012 tarihinde TBMM’ye sunduğum ve o tarihten bu yana Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekleyen 2/303 sayılı yasa teklifimi, özellikle internet yayıncılığıyla ilgili olarak şu günlerde hazırladığınız yasa tasarısıyla birleştirecek misiniz?
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0