Görüş Bildir
Haberler
2 Astsubayı Şehit Eden Saldırgan, Girdiği Çatışmada Öldürüldü

2 Astsubayı Şehit Eden Saldırgan, Girdiği Çatışmada Öldürüldü

adem kara
19.04.2014 - 09:59 Son Güncelleme: 19.04.2014 - 15:10

Çanakale'nin Biga ilçesinde, dün akşam Biga Merkez Karakol Komutanı İlhan Yıldız'ı şehit eden ve akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen Yakup Atik, kendisini yakalamaya gelen ekibe de pusu kurdu. Aktif, bir astsubayı daha şehit ederek kaçtı. Ardından Atik, kendisini bulan ekiplerle de çatışmaya girdi ve vurularak öldürüldü.

Saat 03.00 sıralarında Yakup Atik'in açtığı ateş sonucu Astsubay Başçavuş Ömer Yanar (41) da şehit oldu. Yakup Atik yine kaçtı. Atik daha sonra jandarma ekipleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.

İlk olay dün gece yaşanmıştı. Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Biga Merkez Karakol Komutanı İlhan Yıldız, akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen ve eşine şiddet uygulayan Yakup Atik'i ikna etmeye çalışırken, Atik tarafından şehit edildi. Atik daha sonra kaçmıştı.

Atik'i yakalamak için peşine düşen jandarma ekipleri de pusuya düştü. Atik, Astsubay Başçavuş Ömer Yanar'ı da öldürdü. Alınan bilgiye göre, Sarnıç köyünde dün gece meydana gelen olayda Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız'ı şehit eden ve akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen Yakup Atik'in yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bunun üzerine Jandarma Başçavuş Ömer Yanar, beraberindeki timle Sarnıç köyü kırsalında operasyona çıktı. Köy yakınlarındaki kırsalda zanlının izini bulan Yanar, bu kişinin pompalı tüfekle ateş açması sonucu şehit oldu. Yanar'ın cenazesi, Biga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çatışmada öldürüldü

Olayın ardından tekrar kaçan Yakup Atik'in yakalanması için bölgeye jandarma özel harekat timi gönderildi. 46 yaşındaki Atik, yerini bulan timlerle çatışmaya girdi ve vurularak öldürüldü.

Jandarmaya, Sarnıç köyünde yaşayan Yakup Atik'in, eşi Hatice A'ya şiddet uyguladığı ihbarı yapılmış, bunun üzerine köye giden ekipten Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız, aileyle görüşerek kavga eden tarafları sakinleştirmeye çalışmıştı. Evde bulunan ve akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Yakup Atik, pompalı tüfekle rastgele ateş etmeye başlamış, tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği astsubay Yıldız, olay yerinde şehit olmuştu. Olayın ardından kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

DHA

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0