Görüş Bildir
Haberler
Karadeniz'in Kıyı Kesimlerinde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Karadeniz'in Kıyı Kesimlerinde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

FreiGeist
13.10.2015 - 08:37

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Antalya, Isparta, Çankırı, Mardin, Siirt ve Batman çevreleri ile Ankara'nın kuzey, Afyonkarahisar'ın güney, Konya'nın kuzeybatı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Marmara bölgesi ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu' da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 20

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu 17

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar'ın güney çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu 25

İZMİR Parçalı bulutlu 25

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu 26

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu 25

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Antalya ve Isparta çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu 30

ANTALYA Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

HATAY Parçalı ve az bulutlu 31

ISPARTA Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey, Konya'nın kuzeybatı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri hafif olmak üzere sağanak yağışlı 22

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 18

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri sağanak yağışlı 21

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

DÜZCE Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 19

SİNOP Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 17

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORDU Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra batısında akşam ve gece saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

SAMSUN Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 22

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20

TRABZON Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 23

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

HAKKARİ Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 22

KARS Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 17

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu 23

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı, zamanla çok bulutlu 29

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 28

SİİRT  Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 28

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 32

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 5 ila 7 (40-60km/s), sabah ilk saatlerde doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, sabah ilk saatlerde batısı güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), öğle saatlerinden itibaren batısı kuzeybatıdan 5 (40 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/s), akşam saatlerinden itibaren yer yer 6 (50 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinden itibaren yer yer 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), güneyi kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde batısı ile akşam saatlerinde İskenderun Körfezi sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle saatlerinden sonra 6 (50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle saatlerinden sonra 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), öğle saatlerinden sonra 5 (40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, öğle saatlerinden sonra 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0