Görüş Bildir
Haberler
Kanal D’ye 900 Bin Lira ‘Ayşe Öğretmen’ Cezası

etiket Kanal D’ye 900 Bin Lira ‘Ayşe Öğretmen’ Cezası

Onedio Medya
29.01.2016 - 14:21 Son Güncelleme: 29.01.2016 - 15:50

RTÜK, Beyaz Show’a Diyarbakır’dan canlı bağlanarak, “çocuklar ölmesin” diyen Ayşe Öğretmen’in sözlerini “terör propagandası” saydı ve Kanal D’ye rekor bir ceza kesti. AKP ve MHP’li üyelerin kararıyla verilen cezaya göre Kanal D, o ay aldığı reklam gelirlerinin yüzde 2’sini ceza olarak ödeyecek. Bu rakamın da yaklaşık 900 bin lira olacağı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Kanal D’nin yüksek oranda ceza almasına neden olan “Programa katılan konuğun terör örgütünün kullandığı lisanı kullanmak suretiyle” ifadelerine yer veren raporda, şunlar dile getirildi:

“Devletin terör örgütüne yönelik yürüttüğü askeri operasyonları masum insanların ölümüne sebep olan eylemler şeklinde ifade ettiği kanaatine varılmış olup, konuğun kullandığı söylemin, terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösterme amacı taşıdığı izlenimi oluşmaktadır.”

Ayrıca RTÜK raporunda, programın sunucusu Beyazıt Öztürk de suçlanarak, “Program sunucusu hiç müdahalede bulunmadığı gibi, programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli şahsı alkışlattırarak kişinin yaptığı açıklamaları desteklemiştir” denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
545
151
87
56
20
18
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

sizin kaç haftadır terör mü değil mi diye karar veremediğiniz şeyi adam nasıl 5 saniye içinde anlasın? haksız bir ceza bence

Narki

Demek ki neymiş canlı yayında " çocuklar ölmesin " denmemesi gerekiyormuş. Cocukların ölmesi gayet doğal birşey ölmemesini istemek ise 900 bin liraymış!!!!!!!!!

Doruk

Ogretmenin de tek amaci cocuklar olmesindir kesin

BEŞİKTAŞLI ABİ

yüz de 2 si 900 bin yapıyorsa...

Kenan Erdoğan

ahahahh bende sadece oraya takıldım :D