Görüş Bildir
Haberler
ABD Konsolosluğu'nda da 'Sarı Toz' Alarmı Verildi

ABD Konsolosluğu'nda da 'Sarı Toz' Alarmı Verildi

Batuhan
24.10.2014 - 11:49 Son Güncelleme: 24.10.2014 - 17:42

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya, Kanada Belçika ve ABD Başkonsoloslukları'na içinde sarı renkli toz bulunan zarf yollandı. Başkonsolosluk görevlilerin durumu bildirmesi üzerine konsolosluklarda alarm verildi.

İlk olarak, önceki gün Parlamento'suna saldırı nedeniyle diken üstünde olan Kanada'nın Türkiye Başkonslosluğunda 'sarı toz' alarmı verildi. İstanbul Levent'te bir iş merkezinin 16. katında bulunan Kanada Başkonsolosluğu'na gelen zarfın içinden 'sarı toz' çıktı.

DHA'da yer alan habere göre Başkonsolosluk görevlileri sabah geldiklerinde gördükleri zarfı açtı. Zarfın içinden sarı renkli toz çıktı. Bunun üzerine durum polis bildirildi. Başkonsolosluğa gelen olay yeri inceleme ekipleri, bomba uzmanları ile sağlık ekiplerine haber verdi. Alarma geçen AFAD ekipleri de başkonsolosluğa geldi. Özel elbiselerini giyen AFAD ekipleri zarfı incelemek üzere içeriye giydi.

Zarfı açan 1 kişinin doğrudan, aynı ortamda bulunan 6 kişi ise dolaylı olarak maddeye maruz kaldığı öğrenilirken, 7 kişi özel kıyafetle konsolosluktan çıkarılarak Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Kanada Başkonsolosluğu'nda zarf içindeki sarı tozla ilgili incelemesini sürdüren Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, ' Başkonsolosluktan alınan bilgiye göre; zarfı açan 1 kişi doğrudan, aynı ortamda bulunan 6 kişi ise dolaylı olarak maddeye maruz kaldı. Olay yerine ulaşan KBRN İlk Müdahale Ekipleri numune alma işlemini tamamladı; alan ve kişi dekontaminasyon işlemleri ise devam ediyor' dendi.

Almanya ve Belçika Konsolosluğunda da 'sarı toz' alarmı verildiği, İstanbul Gümüşsuyu'nda bulunan Alman Başkonslosluğu binasının tahliye edildiği de edinilen son bilgiler arasında.

Birgün

Kaynak: http://birgun.net/news/view/leventtek...

İstanbul Valiliği'nden açıklama;

İstanbul Valiliği : Kanada, Belçika, Almanya, ABD ve Fransa Başkonsolosluklarına gönderilen zarfların içinde şüpheli toz görüldüğü bilgisinin alınması üzerine İstanbul AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) ekipleri tarafından gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

KBRN ekipleri halen Fransa Başkonsolosluğunda dekontaminasyon çalışmalarına devam etmektedir.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0