Görüş Bildir
Haberler
Kalbi İyilik İçin Atan Gençlerin Bu Hayatta Iskalamadıkları 10 Şey

Kalbi İyilik İçin Atan Gençlerin Bu Hayatta Iskalamadıkları 10 Şey

Akbank
09.11.2023 - 14:16

İyi insanların yaşama amaçları birilerine yardım etmek. Kendilerinden daha çok başkalarını düşünen bu tür insanların hayatta asla es geçmedikleri durumları sizler için derledik. Kalbi sadece iyilik için atanların bu hayatı güzelleştirmek için neler yaptıklarına gelin birlikte bakalım...

1. İyi insanların kayıtsız kalamadıkları durumların başında aç ve susuz hayvanlar geliyor.

İyilik yapmayı kendilerinin görevi gibi gören bu gençler sokaktaki hayvanlar için mama alarak onları besliyorlar. Mama yanına bir kap su koymayı da asla ihmal etmiyorlar.

2. Bağış kampanyalarından herkes haberdar. Ama bu gençler bağış kampanyalarını yakından takip ederek ellerinden geleni yapıyorlar.

İhtiyaç sahipleri için düzenlenen bu kampanyalara yardım etmekle kalmayıp bu kampanyaların daha çok duyulması için de çabalıyorlar.

3. Toplumda birçok alanda gönüllü olabilmek mümkün. İyilik yapmayı seven gençlerin en çok yaptıkları şeylerden biri de gönüllü olmak.

Bu gençler gönüllü hizmetlere katılarak topluma katkı sunmak istiyorlar. Çocuklar veya yaşlıları ziyaret ederek onlarla vakit geçiriyorlar.

4. İmza kampanyaları, birçok konuda düzenlenebiliyor. Bu imza kampanyalarına destek vermek bu gençlerin işi.

Her konuda düzenlenebilen bu kampanyaları desteklemenin yanında paylaşarak duyurulmasını da sağlıyorlar.

5. Çevreyi korumak herkesin görevi ama kalpleri iyilik için atan gençler bu işi çok ciddiye alıyor.

İyilik yapmayı hayat felsefesi haline getiren bu gençler, doğa için ellerinden geleni yapıyorlar. Ülkemizde ormanları artırmak için fidan dikiyorlar veya ağaçlara zarar verilmesini engelliyorlar.

6. Ülkemizin gerçeği afetler. Deprem, yangın gibi afetleri maalesef sıklıkla yaşıyoruz. Böyle dönemlerde gönüllü olmak da bu gençlerin işi.

Son zamanlarda yaşadığımız tüm felaketlerde gençleri en önde görüyoruz. Kurtarma, organizasyon ve daha birçok alanda gönüllü olarak afet ekiplerine bu gençler yardım ediyor.

7. İyilik yapmayı seven bu gençler kendi alanlarına göre öğrenciler için de çalışıyorlar. Eğitime katkı sunmak amacıyla öğrencilere ders veya dil konusunda yardımcı olabiliyorlar.

Bunların yanında rehberlik için de öğrencilerin her zaman yanında olmaya çalışıyorlar.

8. Dernekler ve vakıflar hiç durmadan ihtiyacı olanlara yardım ediyorlar. İyilik yapmayı seven gençler de mutlaka bir dernek veya vakıfa üye oluyor.

Bu kurumların faaliyetlerine katılarak ihtiyaç sahiplerine destek için çabalıyorlar.

9. Hepimizin evde çok az giydiği veya hiç giymediği kıyafetler olabiliyor. Temiz bu kıyafetleri bağışlamak bu gençlerin mutlaka yaptıklarından.

Kıyafet yanında başka eşyalar ve ihtiyacı olanlara kitap bağışlamak da bu gençlerin hep yaptıklarından.

10. Ülkemizde her yer çöp. Yerler, sahiller, parklar... Bu gençler yerde çöp gördüklerinde onların olmasa bile hemen alıp atıyorlar.

Öncelikleri çevrelerin temizliği olan bu gençler doğayı ve ülkelerini korumak için çabalıyorlar. Bu amaçla özellikle yazın plajlarda etkinlik yaparak bu duruma da dikkat çekiyorlar.

Aklın iyilikte, gönüllülükteyse Şehrin İyi Hali seni bekliyor.

Aklın iyilikte, gönüllülükteyse Şehrin İyi Hali seni bekliyor.

Sen de üye ol, binlerce gönüllü ve sivil toplum kuruluşuyla etkinliklerde yerini al. 

Detaylı bilgi için tıkla.