Görüş Bildir
Haberler
Kadir Topbaş'tan Hainler Mezarlığı ve Topçu Kışlası Açıklaması

etiket Kadir Topbaş'tan Hainler Mezarlığı ve Topçu Kışlası Açıklaması

FreiGeist
29.07.2016 - 09:35 Son Güncelleme: 29.07.2016 - 12:51

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, 'Hainler Mezarlığı' ile ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 'Tabelayı kaldırmanız doğru olur' dediğini, bunun üzerine tabelayı kaldırttığını aktardı. Topbaş, Taksim Meydanı ile ilgili olarak ise bir mimar olarak ön yargılı duruşu kabul edemediği söyledi ve ekledi: 'Topçu Kışlası'nı yapacağız.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Topbaş, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direniş gösteren Çengelköy'ü ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylemiş

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylemiş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hainler Mezarlığı konusunda çeşitli eleştiriler olduğunu bildiğini ve bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile konuştuğunu aktardı ve  'Din İşleri Yüksek Kurulunda bir toplantı yapmışlar. Kendisi, ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. 'Tabelayı kaldırmanız doğru olur' dedi. Ben de kaldırttım' ifadelerini kullandı.

"Taksim Topçu Kışlası'nı yapacağız"

"Taksim Topçu Kışlası'nı yapacağız"

Taksim Meydanı ile ilgili olarak da Osmanlı döneminde Topçu Kışlası'nın olduğunu, bir mimar olarak ön yargılı duruşu kabul edemediğini ifade ederek, şunları söyledi: 

'Taksim Topçu Kışlası'nı yapacağız. Cumhurbaşkanımız zaten net söylüyor. Fonksiyon olarak sanat galerisi düşünüyoruz. Onun için çok fazla ağaç kaldırılmıyor. O ağaçlar çok eski değil. Sanat galerisinin altında iç ve dışa bakan kafeler düşünüyoruz. İnsanların Şanzelize’ye gittiği gibi gelip orada kafelerde de geç saatlere kadar oturduğu gibi bir sanat galerisi olabilir. Bunun proje çalışmaları devam ediyor. Altında otoparkı da olacak. Bununla ilgili kurul kararları vardı. Mahkeme kararları da yapılabileceği yönünde netleşti. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu eserin yapılmasının doğru olacağını söyledi. Kentin kültürüne hizmet edecek.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
673
403
116
40
30
19
10