Görüş Bildir
Çeyrek Asırdır Türkiye’de Temizlik ve Hijyen İhtiyacına Cevap Veriyor
Domestos, 1999 yılında Türkiye pazarına ilk yoğun kıvamlı çamaşır suyunu getirerek tüketiciyle buluştu. 2024 yılı itibarıyla Türkiye’de 25. yılını geride bırakan marka, hanelerin hijyen ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor. Bugün ülkemizde her 10 evden 7’sinde tercih edilen marka, çeşitli tüketici araştırmalarında da kategorisinde öne çıkmayı başarıyor.Domestos Çamaşır Suyu, Unilever Sanayi ve Ticaret Türk A.Ş.'nin 2017 yılında faaliyete geçen Konya fabrikasında üretiliyor. Unilever Türkiye Ev Bakım Kategorisi, toplamda 50’den fazla yerli ürün tedarikçisinden yaptığı satın alımlarla, 600 kişiden oluşan üretim ve yönetim ekiplerinin emeğiyle Türk tüketiciler ve Türkiye ekonomisi için değer üretiyor.
Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur? Şahıs Şirketi Maliyeti ve Vergi Oranları
Evden çalışmak isteyenler ve e-ticaretle ilgilenenler için şahıs şirketi kurmak oldukça avantajlı özellikleri ile öne çıkar. Diğer şirket türlerine göre daha az maliyetle kurulabilen şahıs şirketi, girişimcilerin bütçelerini korumalarına da yardımcı olur. Şahıs şirketi, yönetim ve kuruluş açısından oldukça basit bir sürece sahip olduğundan pek çok kişi bu şirket türünü tercih eder. Peki şahıs şirketi maliyeti, vergi oranları nedir ve kuruluşu nasıldır?
Reklam
Mükemmellik Baskısı ve Cinsiyetçi Dil Kullanımı Kızların Yaratıcılığını Etkiliyor
Türkiye’de 5-12 yaş aralığındaki kızların yüzde 81’i, duydukları kelimelerin kendilerinde hata yapma ve bir şeyleri deneme konusunda endişe yarattığını ve her ne yaparlarsa yapsınlar onları mükemmeli ortaya koymaya zorladığını söylüyor. The LEGO Group’un “Mükemmelin Ötesi” adıyla ebeveynleri ve kız çocuklarını bir araya getirerek gerçekleştirdiği sosyal deney, ebeveynlerin kullandıkları dil nedeniyle mükemmeli yapma kaygısı yaşayan kızların yaratıcılıklarının nasıl kısıtlandığını ortaya koyuyor. Tam da bu nedenle şirket, günlük dil kullanımını değiştirmekle başlayarak kız çocukları üzerindeki mükemmellik baskısını kaldırmak üzere ebeveynlere çağrıda bulunuyor.The LEGO Group, çocukların yaratıcı özgüvenini etkileyen toplumsal eğilimleri ortaya koymak üzere yeni global araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma verilerine göre, mükemmellik baskısı ve günlük dilde kullanılan kelimeler, kızların yaratıcı potansiyellerini tam olarak ortaya koymalarında bir risk olarak karşımıza çıkıyor. Kızların yaratıcılığına odaklanan ve onları oyunun her alanında özgürleştirmek üzere kampanyalar yürüten LEGO® markası bu sefer de, dil kullanımına odaklanıyor ve dil kullanımında yapılacak ufak değişikliklerle kızlar için daha parlak bir geleceğin şekillenmesine katkıda bulunabilineceğini söylüyor.
Reklam
Özellikle Ramazan Ayında Önemi Artan Gıda Kalitesi ve Güvenliği Hakkında 8 Bilgi
Kalitesiz ve korunaksız şartlarda hile karıştırılarak üretilen gıdalarda birçok tehlike bizi bekliyor. Bu yüzden alacağımız ürünleri seçerken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Özellikle Ramazan’da tüketim ve talep artığı için gıda güvenliği de daha önemli hale geliyor. İşte gıda güvenliği hakkında bilmeniz gereken 8 bilgi:
Reklam
İftarı Beklerken Sen Hangi Tipsin?
Hepimizin acıkınca ortaya çıkan farklı bir karakteri var. Hele ki iftara son dakikalar kaldıysa... Peki sen iftarı beklerken hangi tipsin?Testi çöz ve beraber öğrenelim!
Fintech İstanbul B2B Connect Summit Fintech ve KOBİ/OBİ Ekosistemini Buluşturuyor!
Fintech İstanbul ve Oniki işbirliğinde gerçekleşen Fintech İstanbul B2B Connect Summit ülkemizde düzenlenen birçok FinTech etkinliğinden kullandığı yapay zeka tabanlı B2B matchmaking event teknolojisi ile ayrışıyor. 9 Mayıs 2024 Perşembe günü Levent Wyndham Otel’de ikincisi düzenlecek olan etkinlikte bu sene FinTech’ler ile Kobi’lerin buluşması gerçekleşecek. KOBİ’lerin finansal açıdan oldukça kırılgan olmaları ve finansal erişimleri büyük şirketlere göre daha kısıtlı olmasından yola çıkılarak dizayn edilen etkinlikte öncelik üretim ve ticaret yapan KOBİ’ler ve OBİ’ler ile fintechleri buluşturmak olacak.  Bu sayede KOBİ ve OBİ’lerin de FinTech’lerin sunduğu çözümlerden tam anlamıyla haberdar olmaları da hedefleniyor.
"StartGate Evreni"nin Kapıları Bir Kez Daha Girişimcilere Açılıyor
Avrupa ve Orta Doğu’nun En Büyük Dijital Oyun ve Oyun Teknolojileri Girişimcilik Merkezi StartGate, girişimcilere yönelik hazırladığı yeni programları için başvuru sürecini başlattı. Programlara dijital oyun ve oyun teknolojileri endüstrisine dahil olmak isteyen ya da bu alanda kendini ve oyunu geliştirmek isteyen tüm oyun severler başvurabiliyor. StartGate, yeni döneme heyecan verici programlarla giriş yapıyor. Yeni dönem programları; giriş seviyesinden en ileri seviyeye kadar tüm oyun severleri davet ediyor. Oyun endüstrisinin geleceğini şekillendirmek isteyen girişimcileri desteklemek amacıyla açılan programlarla birlikte daha fazla yetenekli bireyleri keşfetmeyi amaçlıyor. Başlangıç seviyesinden en ileri seviyeye kadar oyunun içinde olan ve olmak isteyen herkesi bir araya getirerek ekosistemin daha da büyümesini hedefliyor. Programlar, oyun dikeyindeki teknik eğitimlerin yanı sıra finansal okuryazarlık, hukuk, iletişim, takım yönetimi ve pazarlama alanlarındaki eğitimleri de kapsıyor.
Reklam
Reklam
Cilt Bakımında Artık Herkesin Favorisi Onlar: Vitamin Serumları
Cildimiz güzel görünsün istiyoruz, cildimiz sağlıklı olsun istiyoruz, kısacası cildimiz için en iyisini istiyoruz. Gün içinde onu hem biz yıpratıyoruz hem de çevresel faktörler yıpratıyor. Yaşlanmanın da etkileri binince aynalara bile küser hale geliyoruz. Neyse ki kozmetik alanındaki gelişmeler cildimizin yaşadığı ve yaşayacağı kötü senaryoları tersine çevirmeyi sağlıyor. İnsan sağlığında önemi büyük olan vitaminleri de cildimizle buluşturmanın en kolay yolu olan vitamin serumları bu yüzden haliyle ilk günden beri büyük rağbet görüyor.
Onlar İçin En İyisini İstiyoruz: Kedi Maması Seçimi Önemli mi?
Günümüzde kedilerin daha sağlıklı olmaları için kedi maması seçimine dikkat ediliyor. Özellikle yaşına cinsine uygun kedi maması seçimi özellikle veterinerler tarafından dikkat edilmesi konusunda önerilerde bulunulmaktadır. Kedi maması seçimine baktığımızda özellikle de evcil dostunuzun sağlığı ve refahı için son derece önemli olduğunu görebilmekteyiz. Bununla birlikte kedi maması seçiminde kedi maması 15 kg gibi seçenekler bulunurken hem maddi olarak hem de kediniz için en uygun seçenekleri internette araştırarak kolayca alabilirsiniz.
Scoutium, Türkgücü München ile Almanya'daki İlk İş Birliğini Gerçekleştirdi
Yenilikçi teknolojisi sayesinde futbol kulüplerinin akademilerine global çözümler getiren, genç yeteneklerin video ve istatistiklerini objektif olarak sunan Scoutium, yaklaşık 50 yıllık futbol mirası olan Almanya’nın Regionalliga ekiplerinden Türkgücü München ile iş birliği anlaşması imzaladığını duyurdu. Gerçekleşen anlaşma ile Scoutium, Türkgücü München’in akademi takımlarının maçlarını mercek altına alarak hem takımın hem futbolcuların performanslarının profesyonel bir şekilde takip edilmesini sağlayacak. Karşılaşmalarda oynayan futbolcuların bireysel videoları ile özel istatistikleri hazırlanarak en hızlı ve kolay şekilde kulüp yetkililerinin değerlendirmesine sunulacak. Türkgücü München’in bünyesindeki tüm futbolcular Scoutium’un geniş futbol topluluğunun bir parçası olarak Scoutium üyelerine sunulan marka iş birliklerinden faydalanabilecek. Futbolcu keşif sürecinde de antrenörlerin futbolcu adaylarını daha detaylı analiz etmesini sağlayacak olan Scoutium, Türkgücü München akademisine yeni yetenekler kazandırılmasına destek olacak.
Zorbalığı Kafandan At: Akran Zorbalığıyla Mücadele Etmek İçin Yapabileceğiniz Şeyler
Bir birey veya grubun kendisini savunamayacak durumdaki bireylere yönelik olarak tekrarlayıcı biçimde gerçekleştirdiği saldırganlık içeren tüm davranışlar zorbalık olarak adlandırılır. Akran zorbalığı, yaşıtlar arasında gerçekleşen zorbalık biçimidir.Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de her iki kişiden biri akran zorbalığıyla karşılaşıyor. Bir arkadaşın veya ailenden biri zorbalıkla yüzleşmek zorunda kalabilir ya da zorbalığa uğrayan kişi direkt sen olabilirsin. Bu durumda çaresiz değilsin, aşağıda kendinle ilgili alana tıklayarak yapabileceklerini görebilirsin...
Reklam