Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar İsterse Her Şeyi Yapar! Mücadele Dolu Hikayeleriyle Sizlere İlham Kaynağı Olacak 14 Kadın

etiket Kadınlar İsterse Her Şeyi Yapar! Mücadele Dolu Hikayeleriyle Sizlere İlham Kaynağı Olacak 14 Kadın

Aburoski
08.10.2018 - 16:10

Onlar hayatın karşılarına çıkardığı zorluklarla mücadele ederek hayallerine kavuşan 15 kadın! En küçük engelde pes etmemeyi, her ne olursa olsun insanların hayallerinin peşinden koşmaları gerektiğini bizlere öğretiyorlar. Hiçbir şeyin imkansız olmadığını da hayatlarıyla da bizlere gösteriyorlar. Yeter ki isteyelim ve cesaret edelim! 

Kaynak: Krmzbiskletim Kadın Hikayeleri (@kirmizibisikletim) (Sayfayı ziyaret ederek birçok kadının hikayesini de okuyabilirsiniz.)

Keyifli Okumalar! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Büşra Özden 18 yaşında ve 10 yıldır Taekwondo yapıyor. Küçük bedeniyle hayatına dünya 2.liği, Avrupa Şampiyonluğu ve sayısız madalya sığdırdı.

2. Zeynep, müziğe olan tutkusunu hiçbir zaman kaybetmemiş, "Başörtülü şarkıcı olmaz!" diyenlere inat bir kadın grubunun vokalisti.

3. Çiğdem Rençber meme kanseriydi. 28 ay kemoterapi gördü, sayısız ameliyat geçirdi ve kanseri yendi. Ve Çiğdem işinden istifa edip meme ucu simülasyonu öğrenerek 480 hastanın meme ucunu ücretsiz yaptı.

4. Dicle Doğan, yürüyerek seyahat eden bir performans sanatçısı. İtalya’dan Fransa’ya 650 km ve İspanya’dan Portekiz’e 850 km yürüdü. Hayali yürüyerek dünyayı gezmek.

5. 24 yaşında olan Ece Çiftçi 14 yaşından itibaren çocukların yeteneklerini keşfetmeleri için saha çalışmaları yürüttü. Yaptığı çalışmalar nedeniyle Harvard ve Oxford Üniversitesi'nden kabul aldı. G20 Zirvesi'nin alt komitelerinden biri olan G(irls)20'ye katılarak Türkiye’yi temsil etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Köyünün kadın muhtarı olan Özgül abla, çalışarak kazanacağına inanıp hem kanseri yendi hem de köyünün su sorununu çözdü.

7. 16 yaşında kendisinden 18 yaş büyük biriyle evlendirildi. Şiddet gördü ve bir gün dayanamayıp oğluyla birlikte kaçtı. Oğluna kanser teşhisi konuldu, patronu işten çıkardı ve onlar tüm bu zorluklara rağmen dimdik ayakta kalmayı başardı.

8. Doktorunun yanlış teşhisi sonucu görme yetisini kaybeden Ümmühan, bırakmak zorunda kaldığı okulunu yıllar sonra bitirdi. Özel sektörde çalıştı ve şimdi kendisi memurluk yapıyor.

9. Büşra Ün, Paralimpik Oyunları'na katılan ilk Türk kadın tenisçi. 6,5 aylıkken vücudunda tümör olduğu tespit edildi. 2 yıllık kemoterapi tedavisi gördü ve kanseri yendi. Şimdi ise o Türkiye şampiyonu.

10. Rabia 22 yaşında ve Türkiye’deki ilk üniversiteli otizmli. 22 enstrüman çalabiliyor ve aynı zamanda özel rehabilitasyon merkezinde engelli çocuklara müzik dersi veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ülkü Kara, hayallerine kavuşmak ve ailesine yük olmamak için pirinç tarlasında çalıştı ve şimdi o 20 yıllık bir Resim öğretmeni.

12. Zahide Apak Barazi, 2 çocuk annesiyken üniversiteyi kazandı ve el sanatlarına olan yeteneğini geliştirmek için kurslara katıldı ardından da yağlıboya ve karakalem dersleri vermeye başladı.

13. Yanlış iğne yapılması sonucu engelli kalan Gamze Elibol, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları bölümünü kazanmasına rağmen engelli olduğu için eğitim alamayacağını öğrendi ve kendi sanatevini kurdu!

14. "Kız çocuğunun dövüşle ne işi var?" söylemlerine inat şimdi o Diyarbakır’ın ilk milli karatecisi ve ilk kadın karate antrenörü...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1013
424
24
16
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
se.de

bunları okuyunca kendime dert ettiğim şeylerden utandım.

Gülen Kılıçkaya

bize bunlarla gel onedio! eskiden içerikleriniz genelde bu tarzdı, arttırmanız dileğiyle

yapiciinsan

bakın görün ,örnek alın demekki kadınım ben diye kenara çekilmeniz gerekmiyor , çalışacaksınız. üniveraite okumayıp veya okuduktan sonra kariyer yapmayıp na... Devamını Gör