Görüş Bildir
Haberler
Kadın İle Erkeğin Birbirinden Farklı Olduğunu Ortaya Koyan 20 Bilimsel Gerçek

Kadın İle Erkeğin Birbirinden Farklı Olduğunu Ortaya Koyan 20 Bilimsel Gerçek

diazepam
24.04.2015 - 12:21 Son Güncelleme: 24.04.2015 - 12:35

Kadın ile erkeğin farklı olduğunu, farklı düşündüğünü ve farklı tepkiler verdiğini zaten görüyoruz, peki bunun bilimsel dayanağı var mı? Var, buyurun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Araştırmalara göre erkek beynindeki bağlantılar aynı beyin lobunda önden arkaya doğruyken, kadın beyninde sağ ve sol loblar arasında gerçekleşir.

2. Kadınların akciğer kapasitesi erkeklere göre %30 daha azdır.

3. Erkek beyninde gri madde fazlayken, kadın beyninde beyaz madde daha fazladır ki bu da kadın beyninde sinir sinyallerinin daha hızlı iletildiği ve kadınların daha hızlı düşünüp karar verdikleri anlamına gelir.

4. Çalışmalar aşırı stres altında ve kriz durumlarında kadınların duygularına göre erkeklerin ise mantıklarına göre karar verdiğini ortaya koymuştur.

5. Hayat kadınlığı haricindeki tüm suçlarda erkekler kadınlara göre çok daha baskın tutuklanma oranına sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kadın beynindeki problem çözmeden sorumlu ön beyin lobu ve limbik korteks erkeklere nazaran daha büyüktür, bu da kadınları sorun çözmede daha başarılı yaparken, onların daha duygusal olmalarının da sebebidir.

7. Daha büyük parietal kortekse ve amigdalaya sahip olmalarından dolayı erkekler genel olarak harita okumada, üç boyutlu düşünmede ve matematikte daha başarılıyken kadınlar dil öğrenmede ve sanatta daha başarılıdır.

8. Kadınlar yüksek sıcaklıklarla baş etmede erkeklere göre daha başarılıdır çünkü metabolizmaları daha az yavaşlar.

9. Araştırmalar göstermiştir ki kadın ile erkek arasındaki farklılıkların temeli nörolojik ve genetiktir yani bu farkların kültürden kültüre büyük değişimler göstermesi çok zordur.

10. Erkekler kadınları etkilemek için "komik olma" silahına çok sık başvururken, kadınlar komik ve eğlenceli olmayı çok nadiren denerler, erkeklerin kadınlarda mizah duygusunun olmadığını düşünmesinin temel sebebi budur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kadınlarda intihara teşebbüs oranı erkeklerin üç katıdır, buna karşın erkeklerde intihar sonucu ölüm oranı çok daha yüksektir.

Bunun sebebi intihar etme yolu tercihidir. Kadınlar sıklıkla ilaçla intihar etmeyi denerken, erkekler daha çok silahı tercih etmektedir.

12. Kadınlar genellikle hoşlandıkları bir erkeği son derece gizli bir şekilde inceler, flört etmeye veya ilk hamleyi yapmaya karar verdiklerinde dahi bir erkeğin bunu anlaması bir hayli zamana alabilir.

13. Ortalama olarak erkekler kadınlardan fiziki olarak %50 daha güçlüdür.

14. Birçok psikolog erkeklerin görsel yönelimli olduğunu iddia etmektedir, yani romantizme veya kişiliğe daha az önem vermektedir.

Yani erkekler aşk ile seks arasında çok net ayrım yapabilmektedir. Aşk olmadan da rahatlıkla seks yapabilmektedirler.

15. Adet döngüsü, hamilelik, emzirme ve menopoz gibi üremeyle ilgili durumlarından dolayı kadınlar erkeklerin asla yaşamadıkları duygusal dalgalanmalar yaşarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yakın zamanda yapılan araştırmalar, erkeklerin hayatlarında denge, güvenlik ve bir ilişkiyi sürdürme konusunda sabırlı olma arzularının ve ihtiyaçlarının kadınlardaki kadar güçlü olmadığı konusunda ısrarcıdır.

17. Yakın zamanda yapılan bir araştırma kadın beyninde erkek beynine kıyasla %50 daha fazla koku hücresi bulunmaktadır, bu da kadınların koku duyularının erkeklerden çok daha iyi olduğunu göstermektedir.

18. Erkek beyni kadın beyninden daha büyüktür.

devilsplay.files.wordpress.com

Ancak bu büyüklük erkeklerin daha zeki olduğu anlamına gelmez, testler göstermiştir ki zeka ile cinsiyet arasında hiçbir kabul edilebilir bağlantı yoktur. Beyin büyüklüğündeki bu farkın tek sebebi vücut ölçülerindeki farktır.

19. Araştırmalar göstermiştir ki kadınlar yıldönümlerini, doğum günlerini, vs. hatırlamaya daha meyilliyken erkekler fatura son ödeme tarihlerini, vergi tarihlerini, vs. hatırlamada daha başarılı.

20. Yine araştırmalara göre anneler çocukları ile daha doğmadan önce, karınlarındayken bir bağ kurarken, erkekler ancak doğumdan birkaç ay sonra, bebek gülmeye, tepki vermeye ve kendileriyle etkileşime geçmeye başladıktan sonra bu bağı kurabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
455
96
71
51
30
26
12