Görüş Bildir
Haberler
Kaçmış Naylon Çorapların Garip Yerlerde Kullanışlı Olduğunu Gösteren 15 İlginç Şey

etiket Kaçmış Naylon Çorapların Garip Yerlerde Kullanışlı Olduğunu Gösteren 15 İlginç Şey

mignon
13.10.2015 - 13:29

Kış yaklaşırken en çok kullanılan şeylerden biri de naylon çoraplar. Oldukça hassas olan naylon çorapların kaçmasına 21. yüzyıl teknolojisi bile engel olamamakta. Kaçtıktan sonra da kullanılabileceği yerler olan naylon çoraplar sizi de şaşırtacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. O küpeyi takarken hep arkası düşer!

1. O küpeyi takarken hep arkası düşer!

Şimdi sabah koşturmasında küpe takmanız gerekti, işte o an eliniz ayağınıza dolanır ve o küpe arkası yere düşer. O koşuşturmada arayın ki bulasınız! İşte böyle durumlarda kaçmış naylon çorabınızı elektrik süpürgesinin  ucuna takın. Kaybolan ufak parçaları anında bulacaksınız.

2. Pratik bir sabunluk yapmak ister misiniz?

2. Pratik bir sabunluk yapmak ister misiniz?

Ev için uygun olmayabilir, ancak dışarıdaki bir etkinlik için, ya da henüz yerleşmediğiniz evin banyosunda kullanılmak üzere bir sabunluk yapabilirsiniz.

Naylon çorap sabunun çabuk köpürmesini sağlayacağı için pratik olacaktır. Aynı zamanda ufak tefek kalan sabun parçalarını da bir çoraba toplayarak değerlendirebilirsiniz.

3. Kıyafetlerinizin dolapta kötü kokmasını engellemek ister misiniz?

Kıyafetleriniz mis gibi yıkanmış olsa da rutubet ve nemden dolayı kötü kokulara neden olabilirler. Bu durumdan kurtulmak için bir çoraba kedi kumu doldurarak kıyafetlerinizin arasına koyabilirsiniz.

4. Arabanızın mis gibi kokmasını da yine yıpranmış bir çift naylon çorap ile başarabilirsiniz.

Naylon çoraplarınızı arabanızı ya da evinizi güzel kokutmak için de kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken ilk olarak naylon çorabı sevdiğiniz bir esansa batırın ve iyice sıkın, daha sonra içerisine kuru çiçekler doldurun ve arabanıza asın.

5. Saç fırçalarınızı bir çırpıda temizleyebilmek için çorap kullanabilirsiniz.

Saç fırçanızın dibinde biriken saç kırıkları, tozlar ve kirler ne yaparsanız yapın gitmiyorsa, çözümünüz naylon çoraptan. Fırçanızın tabanına bir parça naylon çorap geçirin, kirlendiğinde naylon çorabı değiştirmeniz yeterli olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tozları en iyi toplayan şeyin naylon çorap olması sizce de çok garip değil mi?

Bezlerin ulaşamadığı kalorifer boruları ya da kapı aralarının tozlarını elinize bir parça naylon çorap geçirerek alabilirsiniz.

7. Evde çiçek yetiştirmeyi çok seven bir millet olarak onlara iyi bakmamız şart!

7. Evde çiçek yetiştirmeyi çok seven bir millet olarak onlara iyi bakmamız şart!

Kabul edelim annelerimizden gelen bir huyumuz da evde saksı saksı çiçeğimizin olması. Annelerimiz o bitkilerin boyunları bükük kalmasın diye yanına bir sopa koyar ve dalları o sopaya sabitlerdi. İşte siz de aynı şeyi kaçmış naylon çorap ile yapabilirsiniz.

8. Bir Türk evinde en çok rastlanılan görüntü budur!

8. Bir Türk evinde en çok rastlanılan görüntü budur!

Halılar yaz gelince iyice yıkanır ve kışa hazırlanır. İşte bu yıkanan halıların başına da evdeki naylon çoraplar geçirilir.

Naylon çorabın bedeninin büyük olması aranan özelliklerdendir. (:

9. Bir de bu vardır! Her an overlokçuya gidemeyen halılara evde çözüm olarak naylon çoraba başvurulur.

9. Bir de bu vardır! Her an overlokçuya gidemeyen halılara evde çözüm olarak naylon çoraba başvurulur.

Halıların püskülleri ne hikmetse hep deforme olur, bundandır ki overlokçular hala iş yapmakta.

Ancak zamansız şekilde halılar overlokçuya gidemez bu nedenle evdeki anneler alır eline eskimiş çorabı tıpkı overlokçu gibi halıya yeni bir soluk kazandırır.

10. Pürüzsüz yüzeyleri kontrol etmenin en güzel yolu naylon çorap.

Özellikle marangozluk işleri ile ilgileniyorsanız. Bin bir uğraş ile zımparaladığınız yüzeyin pürüzsüz olmasını istersiniz. İnce kıymıkları elinizle kontrol etmek yerine elinize bir naylon çorap geçirin ve yüzeyi o şekilde kontrol edin. Ufacık bir pürüzde bile naylon çorap takılacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kabuklu meyvelere dadanan sineklerden kurtulmak en güzeli!

11. Kabuklu meyvelere dadanan sineklerden kurtulmak en güzeli!

Meyveler salgıladıkları kokularla sinekleri üstlerine çekerler, her ne kadar kabuklu olsalar da sineklerin geldiği besinleri tüketmek istemeyiz. Bu nedenle özellikle balkonda ya da dışarıda beklettiğiniz meyveleri naylon çoraplara sarmanız sineklerden kurtulmanızı sağlayacaktır.

12. Boya yaparken en gıcık şey boyanın topaklanmasıdır.

Eğer kendi duvarlarınızı kendiniz boyuyorsanız bilirsiniz, bir boya topağı duvarda başa beladır. Bu nedenle boya yapmadan önce boyayı süzmeniz gerekir. Naylon çoraplar bu iş için biçilmiş kaftan! Kullanılmayan bir kovaya çorabı geçirin ve boyayı dökün.

13. En güzel at kuyruğu ve topuzun bir parça çorap ile olduğunu biliyor muydunuz?

Bir sürü lastik tokayı çöpe atmanıza neden olan şey emin olun şerit şeklinde kesilmiş naylon çorap. Naylon çorap şeritlerini istediğiniz  boyutta kesip düğümleyin ve bir toka elde edin. Daha sonrasında at kuyrukları ve topuzlarınız çok daha güzel duracak.

14. Eskiler bilir kameraya gerilen kadın çorabı zayıf gösterir.

14. Eskiler bilir kameraya gerilen kadın çorabı zayıf gösterir.

Eskiden çıkan hurafelerden biriydi televizyonda şişman gösteren ünlüler kadın çoraplarının mucizevi olduğunu söylerlerdi. Bu nedenle kameramanlar kameralara çorap takarlardı. Yıl 2015 oldu hala bu şekilde filtre olarak kullanan var mıdır bilemem tabii. (:

15. Ve son olarak tabii ki soygun maskesi!

15. Ve son olarak tabii ki soygun maskesi!

Bir çok film ve diziye konu olmuş soygunların da bir numaralı sponsoru hiç şüphesiz çoraplardır!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
316
238
195
64
54
53
10