Görüş Bildir
Haberler
Jackie Chan'in Oğluna Hapis Cezası

Jackie Chan'in Oğluna Hapis Cezası

ATKN
09.01.2015 - 10:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kung fu filmlerinin ünlü aktörü Jackie Chan'in oğlu Jaycee Chan, uyuşturucu madde kullanımı yüzünden 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Pekin'deki mahkeme, 32 yaşındaki Jaycee Chan'in suçunun 'Uyuşturucu kullananlara yardım ve yataklık etmek' olduğunu söyledi.

Çin emniyetinin 2009'da 'Narkotik Mücadele Elçisi' olarak seçtiği Jackie Chan ise oğlunun davranışlarını 'utanç verici' sözleriyle yorumladı.

Polis Ağustos ayından Jaycee Chan'in evini basmış ve 100 gramdan fazla marihuana ele geçirmişti.

Chan'e verilen hapis cezası, Çin Cumhurbaşkanı Şi Jinping'in uyuşturucu kullanımına karşı kararlı mücadele çağrılarının hemen ardından geldi.

Çin'in en ünlü aktörlerinden birisinin oğlu olan Jaycee Chan'e verilen hapis cezasını yorumlayan BBC Pekin muhabiri Celia Hatton, 'Pekin uyuşturucuyla mücadele konusunda kimseye ayrıcalık tanınmayacağını güçlü bir mesajla iletti' diyor.

İtiraf etmişti

Ağustos 2014'te Jaycee Chan ile birlikte 23 yaşındaki film yıldızı Kai Ko da gözaltına alınmıştı. Polis her ikşi ünlü ismin kan testlerinde de marihuana izlerine rastlandığını açıklamış, Kai Ko 14 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

Ancak Jaycee Chan'in gözaltı süresi 'yardım ve yataklık' iddiaları nedeniyle uzatılmıştı.

Cuma günü hakim karşısına çıkan Jaycee Chan, 'Polisin benden istediği bilgileri verdim ve ne yaptıysam itiraf ettim' dedi.

Chan'e 2 bin yuan, yani yaklaşık 322 dolar, para cezası da verildi.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
0
0
0