Görüş Bildir
Haberler
İzmir'den Sonra Bursa: 'Özgür Olmak' Adlı Heykele Saldırı

etiket İzmir'den Sonra Bursa: 'Özgür Olmak' Adlı Heykele Saldırı

Ulaş
06.07.2016 - 18:25

Bursa’nın Nilüfer İlçesi'nde 2011 yılında düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan ve Konak Kültürevi önünde sergilenen 'Özgür Olmak' adlı heykele dün boyalı saldırı düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nilüfer’de Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda yapılan heykellere üç ay içinde iki kez saldırı düzenlendi. Geçen Nisan ayında, 2011 yılında düzenlenen Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda Ukraynalı heykeltıraş Gutyrya Vyacheslav tarafından Bursa'ya armağan edilen Adem ile Havva heykeli çirkin bir saldırının hedefi olmuştu.

Heykel saldırıya uğramadan önce AKP'liler tarafından protesto edilmişti...

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; aynı yıl Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılarak kente armağan edilen 'Özgür Olmak' adlı heykel de hedef alındı.

Konak Kültürevi önünde sergilenen heykele siyah boya ile saldırı düzenlendi.

Konak Kültürevi önünde sergilenen heykele siyah boya ile saldırı düzenlendi.

Son 5 yıldır Konak Kültürevi önünde sergilenen heykele düzenlenen saldırı sanatseverlerin tepkisini topladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Nilüfer halkı sanat eserlerini koruyacaktır'

'Nilüfer halkı sanat eserlerini koruyacaktır'
www.nilufer.bel.tr

Heykelin Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda yapılan değerli bir eser olduğuna ve yıllardır aynı yerde sergilendiğine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey de saldırıyı kınadı. Başkan Bozbey, 'Bu yapılan sanata, kültüre saldırıdır. Bu eseri yapan sanatçıya saygı duymak gerekir. Ben bu saldırıyı düzenleyen kişi veya kişileri kınıyorum. Heykellere düzenlenen saldırıları kınıyorum. İnanıyorum ki Nilüfer halkı heykellerini, sanat eserlerini koruyacaklardır' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
495
228
77
44
18
18
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mortal Dance

Akp'liler kadar oksijen israfı canlı yok şu dünyada. Çıplak heykeli müstehcen bulurlar ama küçücük çocuklardan tahrik olurlar nasıl bir cahil ve şerefsizsini... Devamını Gör

Roronoa Zoro

Boya lekesi bile sanatı zincirleyememiş, heykelin üzerinde müthiş bir karga portresi oluşturmuş. Çomarlar sanatı asla engelleyemezsiniz.

Asdfg

Aynen. O karga da kendilerini temsil etmiş.

Fatih Cantaş

Çocuk tecavüzcülerini protesto etmezler de heykeli ahlak dışı bulurlar