Görüş Bildir
Haberler
İtalyanlar'ın Aslında Türk Olduğunun İspatı 17 Şey

İtalyanlar'ın Aslında Türk Olduğunun İspatı 17 Şey

theolonius
28.05.2015 - 11:21 Son Güncelleme: 29.05.2015 - 11:53

Yıllar önce İngiliz Guardian gazetesinin, Avrupa İnsan Genetiği Konferansı’nda sunulan Etrüsk uygarlığının kökenine yönelik araştırmaya yer ayırmasıyla ayyuka çıkan İtalyanların ataları Türk'tü haberi çok ilgi çekmişti.  Araştırmada

Etrüsklerin atalarının ayak izlerine Anadolu topraklarında rastlandığı belirtildi.

Habere konu olan araştırmada, Etrüsk uygarlığının hüküm sürdüğü Volterra, Murlo ve Casentino kasabalarında 263 kişiden alınan DNA örnekleri İtalya, Balkanlar, Limni Adası ve Anadolu’daki 1200’ü aşkın kişinin DNA’larıyla karşılaştırıldı. Sonuçta Etrüsklerin genetik yapısının bir İtalyan’dan çok bir Türk’e benzediği ortaya çıktı. Uzmanlar, özellikle Etrüsklerin Murlo kasabasındaki torunlarının genetik yapısının, birebir Türklerin genetik yapısıyla örtüştüğünü vurguladı.

Biz de 2 ülkenin önce tarihsel sonra da davranışsal benzerliklerini bir araya toplayıp bir karara varmak istedik. İtalyanlar Türk mü yoksa değil mi ?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Atalarını kurtların emzirdiği rivayet edilir

Türklerin Bozkurt ve Ergenekon destanı ile İtalyanların Romulus ve Remus efsanesi benzerlikler gösterir. Türkler, Tengri tarafından gönderilen Asena adında bir dişi kurdun ilk hükümdarlarının annesi olduğuna inanmış ve kurdu kutsal saymışlardır.İtalyanların efsanesinde ise Romulus ve Remus bir ırmağa bırakılırlar ve dişi bir kurt onları sudan çıkararak bir mağarada emzirir. Daha sonra çiftçi bir aile tarafından bulunarak evlat edinilirler. Roma şehrini kurmak için de kurt tarafından emzirildikleri yeri seçerler.

2. İlk alfabeleri Ön Türk alfabesi olarak kabul edilir.

2. İlk alfabeleri Ön Türk alfabesi olarak kabul edilir.

Günümüzden 2700 yıl önce yaratılan Etrüsk Alfabesi, Latin Alfabesinden önce var olan ve Avrupalılara yazıyı öğreten alfabedir. Günümüzün Anadolu Türkçesi'ne, özellikle Kazak Türkçesi'ne benzer. Ön Türk alfabesi olarak kabul edilir. 2004 yılında Etrüsk yazıtları Göktürk alfabesiyle okunabilmiştir.

3. Benimle bağırmadan konuş

İtalyanlar da aynı bizim gibi bağırarak konuşmayı çok severler. Metroda, cafede her hangi bir yerde bağırarak bir şeyler anlatan, sesli bir şekilde gülen insanları her daim görürsünüz.

4. Sınav gecesi gelsin de çalışırım

Yumurta kapıya dayanmadan iş yapmayan bir halk daha. İtalyanlar da pratik zekaya güvenip, normal zekayı sallamamayı severler, sıkıştıkları durumdaki yaratıcılıklarına güvenirler.

5. Çal çal çal çal doyamadım

Ülkemizdeki gibi bir çeşit konuşma sanatına dönüştürüp, korna çalış süresine göre küfür düzenleyemiyorlar ama onlarda da yollar korna sesleriyle inliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. En sevilen ata sporu

Otlakçılık ve beleşçilik. Sadece bizde var sanıyordunuz değil mi ? Arkadaşınızın sigaranızdan, pastanızdan otlanmasına darlanırken daha beterlerinin olduğunu da düşünün bundan sonra.

7. Üç beyazdan uzak duracaksın

Pizza mı lahmacun mu tartışmaları bir kenara dursun en az bizim kadar hamur işine düşkünler. Gerçi daha annelerimizin yaptığı ''günler'' orada varlık bulmadı ama olmayacağının garantisi yok.

8. Gelinin amcasından bir adet bilezik

Kır düğünü, salon ya da nikah fark etmez bizim düğünlerimiz kalabalık olur. İtalyanlar için de kilisede sade bir tören düşlüyor olabilirsiniz ama öyle değil. Kız ve erkek tarafının doluştuğu kalabalık düğünleri İtalyanlar da çok seviyor.

9. Belki parası yok ne biliyorsun ?

Metroya, otobüse kaçak binmek ortak noktalardan. Akbil yapsalar böyle olmazdı tabi.

10. Bir tek annem, babam olsun bana bir şey olmaz

Aynı bizim gibi güçlü aile bağlarına sahiptirler, özellikle annelerine . Aile bireyleri inanılmaz bir şekilde birbirlerine düşkündürler. Haftada en az bir kez bir araya gelirler. Avrupa'da aile yanında evlenmeden yaşama yılı olarak ortalaması en yüksek ülkelerden biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aradaki mesafeyi koruyalım

Bizden çok olmasın sıcakkanlıdırlar. 5 dakikada herkes birbiriyle kanka olur. İnsanları güler yüzlüdür. Gerçi bu durum ülkemizde son yıllarda görülmeyen bir şey ama olsun.

12. Ooh yatış

Her işte en iyidirler, o yüzden iş yapmamak en doğal haklarıdır. Ülkemizde olduğu gibi İtalya'da da yıl içinde tatil edilen iş günlerinin sayısının dünya standardının çok üstünde olması tesadüf değildir. İtalyanlar da bizim gibi ne kadar profesyonel/kıdemli ise o kadar yatışı ve sorumsuzluğu hak ettiğine inanırlar.

13. I don't speak English

İki ülkede de halkın büyük çoğunluğu İngilizce bilmez. Yine de birine yol

tarifi sorduğunuzda ne yapıp ne edip o tarifi yapar.

14. Kesişmek ata sporlarındandır

Evet, evet aynı senin gibi.

15. Bu duygusallık hep Akdeniz insanı olmaktan

İtalyanlar da ilişkilerinde, kavgalarında fazla duygusal tepkiler verirler. E sonra pişman olup özür üstüne özür dilemek de beraberinde geliyor tabi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. İspark yok ondandır

Arabaları kafalarına göre park etmeyi severler. Trafik tam bir keşmekeş halini alır. Yok yok İstanbul değil anlattığım yer Napoli.

17. Futbol şiddettir, futbol holiganlıktır

17. Futbol şiddettir, futbol holiganlıktır

Futbola ve takımlarına acayip derecede düşkünler. Adeta tuttukları takımla yatıp kalkıyorlar desek yalan olmaz. Bir de sadece maç günleri fanatikleşen Milan taraftarı kızlar da yok değil bu da bize çok benzer bir durum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
296
112
59
54
24
24
16