Görüş Bildir
Haberler
İstanbul ve Ankara'da Can Dündar ile Erdem Gül’e Destek Eylemi

İstanbul ve Ankara'da Can Dündar ile Erdem Gül’e Destek Eylemi

Onedio Medya
27.11.2015 - 12:33 Son Güncelleme: 27.11.2015 - 15:50

Adana’da durdurulan MİT TIR’larıyla ilgili haber nedeniyle haklarında açılan soruşturma kapsamında dün ifade veren ve “Devletin gizli kalması gereken belgelerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme ve açıklama, üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” gerekçesiyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara sorumlusu Erdem Gül için bugün İstanbul'da ve Ankara'da destek eylemleri gerçekleştirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: ‏@berivanaydin 

Gazeteciler, dün tutuklanan meslektaşları Can Dündar ve Erdem Gül için İstanbul'da bugün saat 12:00'de Cumhuriyet gazetesinin önünde toplanma kararı almıştı.

Bu sabah saatlerinden itibaren Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki merkezine dayanışma ziyaretleri gerçekleşti ve bina önünde bekleyenlerin sayısı giderek arttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tutuklanan gazetecilere destek eylemine emek ve meslek örgütlerinin yanı sıra vatandaşların da geniş katılımı gözlendi.

Fotoğraf: DHA

Basın Konseyi Başkanı: 'Gazetecilik tutuklanmıştır'

Basın Konseyi Başkanı: 'Gazetecilik tutuklanmıştır'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de tepki gösterdi. Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulunan Türenç, ''Cezaevine konulmak istenen halkın haber alma hakkıdır, gazetecilik tutuklanmıştır. Umarız en kısa sürede bu yanlıştan dönülecektir'' dedi.

Fotoğraf: Beyza Kural /Bianet

Dayanışma eylemine katılanlar arasında arasında CHP'li vekiller Eren Erdem, Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, EMEP'ten eski HDP milletvekili Levent Tüzel de bulunuyordu.

Yüksekdağ: 'Bu karanlık günlerden de başımız dik alnımız dik geçeceğiz'

Yüksekdağ: 'Bu karanlık günlerden de başımız dik alnımız dik geçeceğiz'

Fotoğraf: Odatv

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhuriyet gazetesini ziyaret edenler arasındaydı. Açıklama yapan Yüksekdağ, 'Bu karanlık günlerden de başımız dik alnımız dik geçeceğiz. AKP iktidarının Türkiye iktidarını sürüklemeye çalıştığı bu savaş bataklığına, halkımızın itilmesine izin vermeyeceğiz' dedi.

'Yüzde 49,5'luk bir iktidarla, istedikleri gibi savaş yapmak için Türkiye'nin evlatlarını ölüme göndermek için zulm iktidarı kurdular' diyen Yüksekdağ, 'Basının susturulması yoluyla, Türkiye'nin savaş karanlığına sürüklenmesine izin vermeyeceğiz' şeklinde konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Üzüntüden perişanız'

'Üzüntüden perişanız'

Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki merkezine gelerek destekte bulunan bir diğer isim ise ünlü aktör Tarık Akan oldu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Akan, 'Devletin yapmış olduğu gizli bir yanlışı basının yayınladığı için ceza alması dünyada görülmemiş bir şey. Bu benim ülkemde yaşanılıyor. Üzüntüden perişanız. Sabah 9. 00'da geldim. Sanatçı arkadaşlar ve dostlar olarak Cumhuriyet'in yanındayız. Basın çalışanlarına da geçmiş olsun.' ifadelerini kullandı.

Ankara'da 12 Gazeteci örgütünün oluşturduğu G9 Gazeteciler Platformu'ndan çağrı

Ankara'da ise 12 Gazeteci örgütünün oluşturduğu G9 Gazeteciler Platformu da bir çağrı yaparak herkesi Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları anıtı önüne, bugün saat 14.00'de gazetecilere sahip çıkmak için çağırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Gazetecilik mesleğine, halkın haber alma hakkına, demokrasiye ve barışa yapılmış bir saldırıdır'

'Gazetecilik mesleğine, halkın haber alma hakkına, demokrasiye ve barışa yapılmış bir saldırıdır'

G9 Gazeteciler Platformu’nun yapmış olduğu çağrıda “Meslektaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması, gazetecilik mesleğine, halkın haber alma hakkına, demokrasiye ve barışa yapılmış bir saldırıdır.

Gazetecilik örgütleri olarak, mesleğimizi, meslektaşlarımızı, halkın haber alma hakkını, demokrasiyi, barışı savunmak ve susmayacağımızı bir kez daha ilan etmek için sokağa çıkıyoruz.

Yapacağımız basın açıklamasına tüm meslek örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini, siyasi partileri ve ilerici tüm güçleri çağırıyoruz. Basın açıklamasının ardından meslek örgütleri olarak Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosuna destek ziyaretinde bulunacağız.” denildi.

Ankara'da gazetecilere destek eyleminde polisten gazlı müdahale

Ankara'da gazetecilere destek eyleminde polisten gazlı müdahale

Fotoğraf: Selahattin Sönmez

Ankara'daki gazetecilere destek eyleminde Yüksel Caddesi'ndeki basın açıklamasından sonra Atatürk Bulvarı üzerinden Çankaya Belediyesi'nin önünü gitmek istendi. Oradan Çankaya Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlarla Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu'na gidilecekti. 

Ancak polis gazetecilerin Atatürk Bulvarı'nı geçişine izin vermedi.

Hürriyet'in verdiği bilgiye göre, kalkan ve jop kullanıp gaz sıkarak gazetecilere müdahale etti. Polisin gaz attığı grubun arasında CHP'li milletvekilleri de vardı. 

Yaşanan arbedenin ardından grubun geçişine izin verildi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'daki kalabalık Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu önünde toplandı. Burada yapılan açıklamaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
15
8
5
3
1
0