Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Sahnelerinde Bu Sezon Seyirciyle Buluşacak 6 Oyun

İstanbul Sahnelerinde Bu Sezon Seyirciyle Buluşacak 6 Oyun

Su Güney
22.10.2014 - 18:04 Son Güncelleme: 22.10.2014 - 18:54

İstanbul Sahnelerinde Bu Sezon Seyirciyle Buluşacak 6 Oyun

Bazı sahneler perdelerini çoktan açtı, bazıları bu ay ya da önümüzdeki ay 'merhaba' diyecek ve bu sezon birbirinden farklı yeni oyunlar ekleniyor bu tiyatroların repertuarlarına.  Bu sezon premier yapmış ya da geçen sezondan tadı damağımızda kalmış İstanbul’un alternatif sahnelerindeki oyunlarını şöyle bir derleyelim dedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. MARKET- Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu

2. 11'e 11 // Emek Sahnesi

3. Yirmi Beş - Tiyatro D22

4. Kısasa Kısas- Tiyatro Pera

4. Kısasa Kısas- Tiyatro Pera

Kısasa Kısas’ta bu sezon premier yapacak oyunlardan. W.Shakespeare’in 450.doğum yıldönümü kapsamında sahnelenen “Kısas Kısas” adlı oyunu Nesrin Kazankaya çevirip yönetti ve 14 Kasım’da seyirciyle buluşacak.

Konusu:  “Yoksa despotluk iktidarın doğası mı?…”  Kentte yükselen adi suçlar ve ahlaki çöküş Dük’ün yönetimini tehdit etmektedir. Dük, keskin bir ahlak politikasıyla durumu düzeltme görevini, yeğeni ve vekili Angelo’ya verir. Sert ve otoriter bir yönetici olan Angelo, uykuya yatırılmış yasaları devreye sokar. İlk kurban da kentin soylularından, evlilik öncesi ilişkisi yüzünden yakalanıp idama mahkum edilen Claudio’dur. Claudio’nun kız kardeşi İsabella, ağabeyinin affedilmesi için Angelo’ya gider. Yasaları acımasızca uygulayan Angelo’nun arzularıyla çelişen ilkeleri sarsıntıya uğrar. İsabella ise iffetiyle sınanacaktır. Bu arada Dük kimlik değiştirerek iktidarın icraatını ve halkın yeni yönetime olan tepkisini gizlice denetlemektedir.

5. 90'larda LUBUNYA OLMAK- MEKAN ARTI

5. 90'larda LUBUNYA OLMAK- MEKAN ARTI

Geçtiğimiz sezon 80’lerde Lubunya olan Mekan Artı, şimdi de 90’larda Lubunya olacak.  Oyun metnini yine Siyah Pembe Üçgen Derneği İzmir yazdı ve Ufuktan Altunkaya uyarlayıp yönetti.

Mekan Artı, 90′larda Lubunya Olmak ile 90′ların karmaşası içinde lubunyaların örgütlenmesine, Ülker sokağa, dönemin baskılarına ve ilk onur yürüyüşünün hazırlıklarına kulak veriyor. Kafası karışmış bir dönemin umut dolu bireylerini dinliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. NRD – Kabile Tiyatro

6. NRD – Kabile Tiyatro

Geçtiğimiz sezon festival kargaşasına denk gelen Kabile Tiyatro’nun  NRD adlı oyunu bu sezon 1 Kasım’da seyirciye ve yeni sezona ”merhaba “ diyecek. İstiklal Caddesi’nde şirin bir mekana sahip olan ekibin oyunu Barış Yücedağ yazmış ve Rusudan Savaneli süpervizörlüğünde Pınar İnandım yönetmiş.

Oyun, küçük ve dar bir yükselti üzerinde mim, illüzyon, dans

ve metinle ilerliyor. Doktoru bekleyen üç karakterin hayata dair saptamaları,

bakış açıları, aşka, sağlığa dair söylemleri hem düşündüren hem güldüren

cinsten. Sıkışmışlığı bedensel eylemler ve ışığın yardımıyla seyirciye Araf’ta

geçtiği duygusu yaratıyor.

Diyalogların yer yer iç sese yer yer monologlara dönüştüğü oyun aslında birbirinin söylemlerini tamamlıyor. Yazarın söylemine göre; “insanın gündelik yaşantısında kendini soyutlayarak girdiği saklanma kaygısıyla edindiği yüzlerin uçurumu, oyun kişilerinin bir çeşit var olma çabasına girdiği kısıtlı mekan üzerinden veriliyor.” Bu genç ekibin oyununu görmekte fayda var.  https://www.facebook.com/kabiletiyatro

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın