Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'daki Operasyonlarda Gözaltına Alınan Bayuncuk Tutuklandı

İstanbul'daki Operasyonlarda Gözaltına Alınan Bayuncuk Tutuklandı

FreiGeist
24.07.2015 - 14:55 Son Güncelleme: 27.07.2015 - 15:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

El Kaide ve IŞİD'e yakın internet sitelerinden organize edilen etkinliklerdeki konuşmalarıyla tanınan, 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk tutuklandı. Bayancuk'un geçen Ramazan Bayramı'ndaki konuşması sosyal medyada 'T.C. Rejiminin Başındakilere Bir Uyarı' başlığıyla paylaşılmıştı.

Türkiye genelinde PKK,IŞİD ve DHKP-C’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonların İstanbul ayağında IŞID üyesi olduğu iddiasıyla Halis Bayuncuk ve eşinin de bulunduğu bir grup gözaltına alınmıştı.

Halis Bayancuk, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yapılan çağrı ile bayramların ilk günü Ömerli'de organize edilen etkinliklere katılıp konuşmalar yapıyordu.

En son geçtiğimiz Ramazan Bayramında İstanbul'daki etkinlikte konuşmuştu. Bayancuk, 'Müslümanların evlerini sabah 5’te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah’a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın' demişti.

Halis Bayancuk'ın bu konuşması 'T.C. Rejiminin Başındakilere Bir Uyarı' başlığıyla etkinliği organize eden gruplar tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

Soruşturma savcısı tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerden 14’ü tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde nöbetçi hâkimliğe çıkarılan 14 şüpheliden Halis Bayuncuk, Enes Yelgün,  Zeki Murat Sakarya ve Murat Alıncak tutuklandı. Hakim serbest bıraktığı 10 şüpheliden ikisi hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

DHA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0