Görüş Bildir
Haberler
İstanbul’da Yılanın Isırdığı Çocuk Tedavi İçin 8 Hastane Dolaştırıldı

İstanbul’da Yılanın Isırdığı Çocuk Tedavi İçin 8 Hastane Dolaştırıldı

Hande öçalan
25.05.2015 - 21:42 Son Güncelleme: 26.05.2015 - 08:32

İstanbul’da bir yılan tarafından ısırılan çocuk, tedavi için gerekli serum ve bu serumu uygulayacak uzman bulunamadığı için tam sekiz hastane dolaştırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Eyüp Devlet Hastanesi’ne

Önce Eyüp Devlet Hastanesi’ne

Cihan Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre, ailesiyle birlikte piknikten dönen 10 yaşındaki H.İ. Boslu’yu, elbiselerini almak için elini soktuğu çantanın içindeki yılan ısırdı. Aile, zaman kaybetmeden elinden ısırılan kızlarını evlerine en yakın hastaneye götürdü. Burada zehrin yayılmaması için iğne yapılan H.İ. Boslu Eyüp Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.  Burada kan tahlili yapılan Boslu, müdahale imkanı bulunmadığı gerekçesiyle başka hastaneye yönlendirildi.

Serum Var, Uzman Yok

Serum Var, Uzman Yok

Kızını hastaneden çıkartan baba Ziya Boslu, sırasıyla Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ile Özel 29 Mayıs Hastanesi’ne götürdü.

Bu hastanelerin hiçbirinde tedavi için gerekli serumu bulamayan ailenin arayışı Esenyurt Devlet Hastanesi’nde sonlandı.

Özel otomoboiliyle hastanenin acil servisine giden aileye bu kez de serumu uygulayacak uzman personelin bulunmadığı söylendi.

Aile Risk Üzerine Vazgeçti

Aile Risk Üzerine Vazgeçti

Çağrılan ambulansa bindirilen küçük kız, ilacı verebilecek uzman doktorun bulunduğu belirtilen son hastaneye götürüldü. Eli şişen H.İ. Boslu , gittiği sekizinci hastanede müşahede altına alındı. Hastanede serumu takacağı belirtilen doktorun da bunu nasıl yapacağını bilmediği ve internetten öğrenmeye çalıştığı iddia edildi.

Aileye burada, serumun kullanılması durumunda çocuğun durumunun ağırlaşabileceği, bunun için de ailenin riski onaylayan bir belge imzalaması gerektiği söylendi. Burada yapılan tahlillerdeki ilk bulgularda kanda zehire rastlanmamaması üzerine aile riskten dolayı serumun uygulanmasından vazgeçti.

Tahlilleri devam eden ve müşahede altında tutulan kız çocuğunun kolundaki şişliğin inmesi için buz tedavisi yapılıyor.

Nerede Çağ Atlamışız

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0