Görüş Bildir
Haberler
İsrailli Yetkiliden Türkiye'ye Teşekkür

İsrailli Yetkiliden Türkiye'ye Teşekkür

ATKN
19.03.2016 - 22:03 Son Güncelleme: 20.03.2016 - 19:48

İstanbul, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısında 3 İsrailli vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Genel Direktörü Dore Gold, İstanbul’a geldi. Mavi Marmara'dan sonra Türkiye'ye gelen en üst düzey İsrail yetkilisi olan Gold, 'Yaralılarımızı ve cenazelerimizi İsrail'e gönderme sürecimizde yardımcı olan Türkiye hükümetine teşekkür ediyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı sonrası ABD programını yarıda keserek pazar günü İstanbul'a gelen İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold bugün ülkesine döndü. Gold, Mavi Marmara olayından bu yana kadar Türkiye’ye gelen en üst düzey İsrailli yetkili oldu.

Türk Hava Yolları’na ait uçakla saat 16.30’da Washington’dan İstanbul’a gelen Gold’u Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda İsrailli yetkililer karşıladı.

İstanbul'da patlamanın olduğu İstiklal Caddesi'ndeki yere giden Gold ayrıca Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile de görüştü.

Gold ve Sinirlioğlu görüşmesinde terörizm ve iki ülkenin bu konuda ne yapabileceğinin konuşulduğu öğrenildi. 

Görüşmede iki ülke arasındaki müzakere sürecinin ele alınıp alınmadığına ilişkin bilgi verilmediğini yazan İsrail medyasına göre, iki ülkenin müzakerecilerinin Nisan başında yeniden bir araya gelmeleri planlanıyor.

'Türk hükümetine teşekkür ediyorum'

Dore Gold, 'Taksim saldırısında yakınlarını kaybeden İsrailli ailelere elinden gelen çabayı gösteren, yaralılarımızı ve cenazelerimizi İsrail'e gönderme sürecimizde yardımcı olan Türkiye hükümetine teşekkür ediyorum' dedi. Dışişleri Bakanı Genel Sekreteri Gold, yaptığı görüşmelerin ardından Tel Aviv'e gitti. 

DHA, CNN ve HaberTürk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
35
16
9
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cnsfrd

ee adamların "insanı" önemli. "3 vatandaşlarını" kaybettiler bizim beceriksizliğimiz yüzünden... İsrail bu; konuşmaz, yapar. bizse anca boş boş konuşuruz.

sedozm

ne bu israil hayranlığı

Salomon Bilgin

1 israil askerine, gilad şalid, karşılık bin filistinliyi veren ülke 3 insan için neler yapar siz DÜŞÜNÜN.... ne desem bilemedim.

Pasif Kullanıcı

Gel gel. panayır var