Görüş Bildir
Haberler
İsrail'in Harabeye Çevirdiği Filistin Sokaklarını Tuval Olarak Kullanan Banksy'den 16 Duvar Resmi

İsrail'in Harabeye Çevirdiği Filistin Sokaklarını Tuval Olarak Kullanan Banksy'den 16 Duvar Resmi

Arslan Ural Karabağlı
26.02.2015 - 13:20 Son Güncelleme: 26.02.2015 - 14:34

Banksy, 10 yıldır başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle dünya çapında ünlü bir kişilik. Sanatçının gerçek kimliği bilinmemektedir, Banksy ise eserlerinde kullandığı imzasıdır.

'Gerilla artist' olarak anılan sanatçı çalışmalarında savaş karşıtı, çevreci, hayvan haklarını savunan ve tüketim çılgılığını eleştiren mesajlar vermektedir. Banksy istediğinin iyi resimler yapmak olduğunu ve kimliğini açıklamayacağını ifade ediyor. Banksy Birleşik Krallık'taki eserlerinin yanı sıra Filistin'de yaptığı siyasî eserlerle de tanınıyor. Galerimizde sanatçının Filistin'de yaptığı protest çalışmalardan etkileyici örnekleri sizler için bir araya getirdik.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/banksyden-iki...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Kentte ayakta kalan bir iki duvara çalışmalarını yapan Banksy, internet sitesinde bu fotoğraflarının altına da şu yorumları yazdı: “Gazze çoğu zaman ‘dünyanın en büyük açık hava hapishanesi’ olarak tasvir ediliyor. Çünkü kimsenin şehre girmesine ve şehirden çıkmasına izin verilmiyor. Ancak böyle söylemek, hapishanelere haksızlık. Gazze’de elektrik yok ve içme suları da neredeyse her gün, her an kesilebiliyor.”

2.

2.

“Orada yaşayan bir adam yanıma gelerek resmin ne anlama geldiğini sordu. Ona Gazze’deki yıkıma dikkat çekmek istediğimi, bu yüzden de bu fotoğrafları internet sitemde paylaşacağımı, çünkü insanların yalnızca kedi yavrularının fotoğraflarına baktığını söyledim.”

3.

3.

Banksy, bulduğu tamamı yıkılmış bir evin kapısına da ‘Bomb Damage‘ (Bomba Hasarı) adlı bir çalışma yaparken, eserde Yunan mitolojisinde gururu yüzünden çocuklarını kaybeden Tanrıça Niobe’nin ağlarkenki hali tasvir ediliyor.

4.

4.

Banksy 2005 yılında de Gazze ve Batı Şeria’ya giderek adının dünyaca ünlenmesini sağlayan birçok eser bırakmıştı. Sokak sanatçısının özellikle 2002’de inşa edilen ayrım duvarına yaptığı çalışmalar tüm dünyanın ilgisini çekmişti. İşte o resimlerden bazıları:

5.

5.
İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

7.

7.

8.

8.

9.

9.

10.

10.
İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

12.

12.

13.

13.

14.

14.

15.

15.
İçeriğin Devamı Aşağıda

16.

16.

17. Banksy'nin Filistin'de Çektiği Etkileyici Video

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
2
1
1
1
0
0