Görüş Bildir
Haberler
İsrail Hamas'ın Üç Liderini Öldürdü

İsrail Hamas'ın Üç Liderini Öldürdü

adem kara
21.08.2014 - 09:42

Hamas, İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın önde gelen 3 liderinin, İsrail’in düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın önde gelen liderlerinden Raid el Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Behrum’un İsrail’in düzenlediği saldırıda öldüğü duyuruldu.

İsrail dün de düzenlediği hava saldırılarından birisinde Hamas’In askeri kanat liderlerinden Muhammed Deif’i hedef almıştı. Saldırıda Deif’in eşi ve çocuğu yaşamını yitirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gazze’de ateşkes görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından ‘operasyonlar sürecek’ açıklamasını yaptı.

Netanyahu yaptığı konuşmada, “Gerekli olduğu sürece elimizdeki tüm imkanlarla operasyona devam edeceğiz” dedi.

İsrail’in güneyindeki sivillerin güvenliğini ve huzurunu garanti altına alana kadar harekâtın süreceğini ifade eden Netanyahu, Hamas için ise, “IŞİD’den farkı yok” yorumunu yaptı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada son ateşkesin bozulmasından bu yana toplam 92 hava saldırısı düzenlendiği ifade edildi. İsrail, Hamas’ın aynı süreç içerisinde İsrail topraklarına 137 roket attığını iddia etti.

Salı günü taraflar arasındaki ateşkes bozulmuş, Hamas ve İsrail hükümeti birbirlerini ‘şiddeti körüklemekle’ suçlamıştı.

Mısır’ın başkenti Kahire’deki görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine İsrail temsilcilerini geri çekme kararı aldı.

Mısır 10 günlük ateşkes süresince tarafların kalıcı bir çözüm üzerinde uzlaşamamasının “büyük üzüntü verdiğini” söyledi.

İsrail’in yaklaşık altı haftadır kısa süreli ateşkes aralıklarıyla devam eden Gazze saldırılarında şu ana kadar 2 bin 100′ün üzerinde Gazzeli hayatını kaybetti. Ölenlerin büyük kısmının sivil olduğu belirtiliyor.

IMC

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/08/21/is...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0