Görüş Bildir
Haberler
Kartal 'Tosun' Gibi

Kartal 'Tosun' Gibi

Fatih
30.08.2014 - 23:45 Son Güncelleme: 30.08.2014 - 23:52

Kartal 'Tosun' Gibi

Şampiyonlar Ligi'ne 'dramatik' bir şekilde veda eden Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'e galibiyetle başladı. Demba Ba'dan yoksun Mersin İdman Yurdu deplasmanına çıkan 'Kara Kartal', yeni golcüsü Cenk Tosun'la galibiyete uzandı: 1-0

Spor Toto Süper Lig'in açılış haftasında Beşiktaş, ligin yeni ekibi Mersin İdman Yurdu ile karşılaştı. 2013 Akdeniz Olimpiyatları için yapımı tamamlanan ve ilk kez bir Süper Lig mücadelesine ev sahipliği yapan 'Mersin Arena'daki karşılaşmayı Cenk Tosun'un tek golüyle kazanan siyah-beyazlılar, sezona 3 puanla başlamış oldu.

CENK TOSUN SİFTAH YAPTI

Geçen sezon Gaziantepspor formasıyla 13 gol atan Cenk Tosun, Beşiktaş'taki ilk lig maçında gol sevinci yaşadı. Maçın 43. dakikasında

Sol kanattan ceza sahası içerisine Mersin İdman Yurdu savunmasının uzaklaştıramadığı topu araya girerek kapan Gökhan Töre, hiç bekletmeden ortasını yaptı. Töre'nin iyi ortasına altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşu ağlarla buluştu: 1-0.

Karşılaşma Mersin'de 33 derece sıcaklık, %70 nem ve oldukça kötü zemin şartlarında oynanandı.

Beşiktaş, deplasmanda oynadığı Mersin İdmanyurdu maçına sakatlığı bulunan Demba Ba ve cezalı Oğuzhan'dan yoksun çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal'e elenen Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu karşısında Avrupa mesaisinden farklı bir 11'le yer aldı. Siyah-beyazlılarda, geçtiğimiz sezonun son haftasında oynanan Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle iki maç cezalı olan Oğuzhan Özyakup ve sol dizinde sakatlık bulunan Demba Ba kadroda yer almadı. Siyah-beyazlıların yıldızı Demba Ba ile Oğuzhan maçı tribünlerden izledi.

2013 Akdeniz Oyunları için inşa edilen ve oyunlardan sonra Mersin İdmanyurdu'nun kullanımına verilen Mersin Stadı'nda ilk kez bir Süper Lig karşılaşması oynandı. Mersin İdmanyurdu da bir sezon aradan sonra döndüğü en üst ligde ilk maçına çıktı. Kırmızı-lacivertli ekipte Adem Güven, Eren Tozlu ve Güven Varol sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı. Mersin ekibi, sahaya geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'yı andıkları pankartla çıkarken, Beşiktaş ise pankartla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Fotomaç

Kaynak: http://www.fotomac.com.tr/besiktas/20...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmi 'Süper' Olan Ligin Stadı Adeta Patates Tarlası

Mersin İY-Beşiktaş maçı patates tarlası gibi bir sahada oynandı. İlk yarıda Veli Kavlak ve Oktay Delibalta, kötü zemin yüzünden sakatlandı.

Hürriyet.com.tr'nin haberine göre, Süper Lig’deki Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş maçı tam anlamıyla patates tarlasını andıran bir sahada oynandı. Futbolcuların hemen her şut denemesinde ya da ikili mücadelelerde çimlerin yerinden kalkması oyunculara zorlu anlar yaşattı.

Zeminin kötülüğü yüzünden Beşiktaş’tan Veli Kavlak, Mersin İdmanyurdu’ndan Oktay Delibalta ilk yarıda sakatlanıp oyun dışı kaldılar. Veli'nin en az bir hafta antrenmanlara çıkamayacağı açıklandı.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız futbol yorumcusu ve eski hakem Bünyamin Gezer , 'Bu sahada maç oynatılmamalıydı' dedi. Gezer, 'Statta olmadığım için kesin yargıya varmak istemem, ancak televizyondan gördüğüm durum şu; çimler kalkıyor ve bu da futbolcu sağlığını tehdit ediyor. Stat güvenliği ne kadar önemliyse futbolcu sağlığı da o kadar önemlidir. Bu zeminde maç oynatılmaması daha doğru olurdu. En azından federasyon bu maçı, Mersin'e en yakın il olan Adana'da oynatabilirdi' değerlendirmesini yaptı.

Eski hakem Erman Toroğlu da, 'Son yıllarda gördüğüm en kötü zemin. Federasyonun bunlara izin vermemesi lazım' dedi.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/ismi-super-ol...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0