Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, Türkmen Kasabasına Saldırdı, 2'si Çocuk 10 Kişi Hayatını Kaybetti

IŞİD, Türkmen Kasabasına Saldırdı, 2'si Çocuk 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Ulaş
21.10.2014 - 21:59

IŞİD, Irak’ın Diyale iline bağlı Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Karatepe kasabasına üç koldan havan toplarıyla ve ağır silahlarla saldırı başlattı. Saldırılarda 10 kişi hayatını kaybederken, kadın ve çocuklardan oluşan 30 Türkmen de kaçırıldı.

DHA’dan Ahmet Haşim Murathanoğlu’na konuşan Irak Türkmen Cephesi Karatepe kolu güvenlik sorumlusu Mustafa Kemal Beg, “IŞİD tarafından rastgele atılan havan topu mermileri Karatepe’de ikisi çocuk yedisi asker olmak üzere 10 kişinin ölümüne, 16 kişinin de yaralanmasına neden oldu” dedi.

Kadın ve çocuk 30 kişiyi kaçırdı

IŞİD militanları Alisaray ve beşyüz metre kuzeyindeki Seyf Saad köylerini de ele geçirdi. Şii Türkmenlerin yaşadığı köylerden aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 30 kişiyi ise kaçırdı.

10 bin kişi göç etti

IŞİD, köylerde bulunan Şii’lere ait Cami ve Hüseyniyeleri dinamit kullanarak havaya uçurdu. IŞİD’in Karatape’ye saldırıları 10 bin civarında kişiyi bölgeden göç etmek zorunda kaldı.

Peşmergeden açıklama: IŞİD geri püskürtüldü

Karatepe’de savaşan bir Peşmerge subayı ise Peşmerge kuvvetleriyle bölgedeki merkezi hükümete ait emniyet güçlerin IŞİD’e karşı birleşerek karşılık vermesi sonucu örgüt Alisaray ve Seyf Saad köylerinden geri püskürtüldüğünü ve çatışmalar sonucu 10 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/isid-turkmen-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0