Görüş Bildir
Haberler
'IŞİD Süleyman Şah Türbesini Çok Sayıda Militanla Kuşattı' İddiası

'IŞİD Süleyman Şah Türbesini Çok Sayıda Militanla Kuşattı' İddiası

Gülen Adam
30.09.2014 - 08:53 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 11:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye sınırları içerisinde ama Türkiye toprağı olan ve Türk askerleri tarafından korunan Süleyman Şah Türbesi'nin çok sayıda IŞİD militanı tarafından kuşatıldığı ileri sürüldü. 

Yeni Şafak gazetesinden Çetiner Çetin’in bölgedeki yerel kaynaklara dayanarak aktardığı habere göre İŞID, 3 günden bu yana Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki tek Vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi etrafında militan yığınağı yapıyor.

Habere göre kaynaklar, İŞID'in türbe etrafında bin 100 militanını konuşlandırdığını ileri sürüyor. Türbeye yönelik bir saldırı yapabileceği ve burada görevli 36 askerimizi rehin alabileceği iddia edilen İŞID'in kendilerine yönelik olası bir operasyona karşılık, türbeye giden en kritik boğaz sayılan Cadde Köyü'nü elinde tuttuğu ve 420 militanını bu bölgede konuşlandırdığı belirtiliyor.

Haberde ayrıca türbeye yönelik bir saldırı durumunda TSK'nın Türkiye sınırından türbeye geçiş için Cadde Köyü yol güzergahını kullanacağını hesap eden İŞID militanlarının bölgede lojistik yığınak yaptığı bilgisi yer alıyor.

Çetiner Çetin | Yeni Şafak

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/suleyman-s...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0