Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Militanı 'Cihatçı John'un Kimliği Belli Oldu

IŞİD Militanı 'Cihatçı John'un Kimliği Belli Oldu

ATKN
26.02.2015 - 15:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD'in paylaştığı videolarda, Batılı rehineleri öldürürken görülen militanı 'Cihatçı John'un kimliği belli oldu.

BBC'nin elde ettiği bilgilere göre 'Cihatçı John' olarak bilinen IŞİD militanı, Londra'da yaşayan Kuveyt doğumlu İngiltere vatandaşı Muhammed Emwazi.

Emwazi'nin bir süredir İngiltere güvenlik yetkililerinin radarında olduğu belirtildi. Fakat ismi paylaşılmamıştı.

2006 yılında Somali'ye giden Emwazi'nin, Somalili örgüt Eşşebab'la bağlantılı olduğu iddiasıyla, İngiltere'nin terörle mücadele birimi tarafından 'terör riskine karşı halkı koruma amacıyla hakkında denetim kararı' çıkarılan şüphelilerden biri olduğu bildirildi.

Emwazi ilk olarak geçen Ağustos ayında internette paylaşılan bir videoda Amerikalı gazeteci James Foley'i öldürürken görülmüştü.

IŞİD militanı daha sonra da, Amerikalı gazeteci Steven Sotloff, İngiliz yardım görevlisi David Haines, İngiliz taksi şoförü Alan Henning ve 'Peter' olarak bilinen Amerikan yardım görevlisi Abdülrahman Kassig'in kafalarını keserken görüldü.

Japon rehineler Haruna Yukawa ve Kenji Goto'nun geçen ay öldürülmeden önce paylaşılan videolarında da Emwazi görülüyordu.

Washington Post gazetesine konuşan arkadaşları, Emwazi'nin Westminster Üniversitesi'nde bilgisayar programcılığı eğitimi gördüğünü söylemişti.

Gazetenin haberine göre, Emwazi Suriye'ye 2012 yılında gitmiş olabilir.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0