Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'in Foley'nin Ailesine Gönderdiği Mail Yayınlandı

IŞİD'in Foley'nin Ailesine Gönderdiği Mail Yayınlandı

adem kara
22.08.2014 - 10:23

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, kafasını keserek öldürdüğü Amerikalı gazeteci James Foley’nin ailesine infazdan önce ” Siz ve vatandaşlarınız bombardımanlarınızın bedelini ödeyeceksiniz! Amerikan vatandaşı James Foley’nin kanı ilk olacak! ” diye e-posta gönderdiği ortaya çıktı.

Serbest gazetecinin çoğunlukla çalıştığı Global Post sitesinde ailesinin izniyle yayımlanan e-postaya göre IŞİD, Foley’nin ABD’nin hava saldırılarına karşı misilleme olarak infaz edileceğini açıklamış. E-posta infazdan bir hafta önce, 12 Ağustos günü gönderilmiş.

E-postada IŞİD Foley’nin ailesine ‘anlaşmak için birçok şans‘ tanıdığını savunurken, GlobalPost gazeteciden bir yıl boyunca haber alınamadığını, IŞİD’in ancak 26 Kasım 2013′te aniden fidye istediğini vurguladı. IŞİD, James Foley’nin kendi ellerinde olduğuna ABD’nin inanması üzerineyse, 100 milyon Euro ya da Amerika tarafından tutulan esirlerinin salıverilmesini istemiş.

Bu gelişmelerden sonra aileye gelen 12 Ağustos tarihli maildeyse, ‘Kanınıza susamışlığımızı dindirmeden durmayacağız’ ifadesi geçiyor.

IŞİD’in James Foley’nin ailesine gönderdiği mail şöyle:

“DAHA NE KADAR KÖR ÇOBANI TAKİP EDECEKSİNİZ?

Amerikan hükümeti ve sözde yurttaşları koyunlarına bir mesaj

Sizi Irak’taki rezil bozgununuzdan beri kendi halinize bıraktık. Ülkenize müdahale etmedik ya da evlerinde güvende olan vatandaşlarınıza yapabilecek gücümüz olmasına rağmen saldırmadık.

Tutsak aldığımız toplumunuzun pisliğine gelince, ONLAR ASLANIN İNİNE GİRMEYE CÜRRET ETTİLER VE YEM OLDULAR!

Size insanlarınızı bırakmamızda diğer ülkelerin kabul ettiği gibi para transferi yoluyla uzlaşmak için birçok şans tanındı,

Ayrıca size tıpkı elinizdeki kız kardeşimiz Dr Afia Sidiqqi gibi Müslümanları özgür bırakacak tutsak takasını da önerdik, buna rağmen bize bunun ilgilendiğiniz şey olmadığını çok hızlı bir şekilde kanıtladınız.

Sizin Irak topraklarını işgale kalkıştığınızda Arapça’ya kazandırdığınız ‘kaba kuvvet’ dışında Müslümanlarla anlaşma isteğiniz yok!

Şimdi bir kez daha Irak Müslümanlarını bombalamaya başladınız, ancak bu sefer hava saldırıları ve ‘vekil ordularınız’la, yüreksiz pısırık, göğüs göğüse bir çarpışmadan kaçınarak!

Bugün kılıçlarımız size karşı kılıfsız, HÜKÜMETİNİZ VE SÖZDE VATANDAŞLARI! KANINIZA SUSAMIŞLIĞIMIZI DİNDİRENE KADAR DURMAYACAĞIZ!

Siz bizim zayıflarımıza yaşlılarımıza, kadın ve çocuklarımıza kıydığınız sürece biz de sizinkilere kıyacağız!

Siz ve vatandaşlarınız bombardımanlarınızın bedelini ödeyeceksiniz!

Amerikan vatandaşı James Foley’nin kanı ilk olacak!

Foley bize karşı ihlallerinizin doğrudan bir sonucu olarak infaz edilecek!”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/isidin-foleyn...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0