Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'in Bağdat'taki Bombalı Saldırında Can Kaybı 292'ye Yükseldi...

IŞİD'in Bağdat'taki Bombalı Saldırında Can Kaybı 292'ye Yükseldi...

Emre Ordu
03.07.2016 - 10:33 Son Güncelleme: 07.07.2016 - 17:31

Irak'ın başkenti Bağdat'ta IŞİD'in geçtiğimiz pazar günü düzenlediği  bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 292'ye yükseldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: AP /Khalid Mohammed

Irak Sağlık Bakanı Adile Humud başkent Bağdat'ta yaptığı açıklamada, başkentin merkezindeki Karrada'da Pazar günü meydana gelen bombalı saldırıda ölü sayısının 292'ye yükseldiğini söyledi.

Iraklı Bakan Humud, ölenlerden 115'nin kimliğine ulaşıldığını ve ailelerine teslim edildiğini ifade ederek, bunlardan 117'sinin ise maruz kaldıkları şiddetli yangın nedeniyle kimliklerinin tespit edilemediği bilgisini paylaştı.

Humud, 'Yaralı sayısı da 200'ü buldu. Bunların 23'ünün tedavisi sürüyor' diye konuştu.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta IŞİD terör örgütü bombalı araçlarla iki saldırı gerçekleştirilmişti.

İlk saldırı cumartesi gece yarısı Karada Mahallesi'nde bir alışveriş merkezinin ve bir restaurantın yakınlarında düzenlenmişti.

Yaklaşan ramazan bayramı nedeniyle alışveriş yapan insanlardan dolayı saldırının gerçekleştirildiği bölge oldukça kalabalıktı.

İkinci saldırıda ilk saldırının hemen ardından Şii'lerin ağırlıklı olarak yaşadığı bir mahallede düzenlenmişti.

Başbakana tepki

Başbakana tepki
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan saldırı bölgesini incelemeye gelen Irak Başbakanı Haydar el-İbadi öfkeli vatandaşlar tarafından protesto edilmişti.Yoğun tepkiler üzerine Haydar el-İbadi bölgeden uzaklaşmak zorunda kalmıştı.

Saldırı sonrası olay yeri

IŞİD, Irak'ın Musul kentinin içinde bulunduğu Kuzey ve Batı bölümünün büyük kısmını hala elinde tutuyor.

Ancak Irak güçleri geçen hafta Felluce kentini IŞİD'den tamamıyla geri almıştı.

Suriye'nin kuzeyinde ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD'in elinde bulunan Menbic'e yönelik operasyonu sürüyor.

 BBC Türkçe,DHA, Onedio, reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Kendimize olunca Avrupa'nın acımızı paylaşmadığından yakınıyoruz ama biz de Irak'ın yanında olmadık.1 milyon insan öldürüldü ağzımızı açmadık.Oysa hepimiz ay... Devamını Gör

Arda Ateş

Yıllardır bombalarla mücadele eden Bağdat'a yardım edebildik mi? Hayır! Peki şu an Türkiye'nin Bağdat'tan bir farkı var mı? Hayır! Hatta ben daha da kötü ola... Devamını Gör

abarttın ama bilader bağdattan farklı Türkiye bir kez bağdat ile Türkiyeyi kıyaslaman bile yanlış ırakla Türkiyeyi kıyasla ırakta her ay patlama oluyor en az... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bizde patlama katliam olunca yok dünya sessizleşiyormuş yok türkiye yalnızmış diye acıtasyon yaparlar ama kendileri ıraktaki katliama karşı sessiz kalırlar