Görüş Bildir
Haberler
iPhone Kullanıcılarının Aşina Olduğu 9 Sorun ve Bunları Düzeltme Yolları

etiket iPhone Kullanıcılarının Aşina Olduğu 9 Sorun ve Bunları Düzeltme Yolları

Rinascita
09.07.2016 - 09:25

Bazen hiç beklemediğiniz şeyler olur ve kabullenmekten başka çareniz kalmaz..

Fakat gündelik olaylar konusunda yardım etmek için ben buradayım!

Telefonunuzu kaybettiğinizde, bellek bir şekilde dolduğunda veya cebinizde telefonla havuza atladığınızda, KORKMAYIN!  İşte karşınızda en çok karşılaşılan Iphone problemlerine karşı Buzzfeed'in çözüm önerileri..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.Hep Biten Şarj Yapmışlar!

1.Hep Biten Şarj Yapmışlar!
www.buzzfeed.com

Alternatif bir fotoğraf saklama çözümü bulun ve eski Icloud yedeklemesini silin!

ilk olarak;

sürekli kullanım alanının dışına mı çıkıyorsunuz? Size bu işkenceyi çektirenin ne olduğunu bulmak için Ayarlar>Genel>Kullanım>Alanı Yönet'i kontrol edebilirsiniz.

Büyük olasılıkla bu hafıza dolumunun sebebi fotoğraflar ve videolar. Google Fotoğraflar sınırsız fotoğraf saklayan ücretsiz bir uygulama ve internet sitesidir (16 MP veya daha az, telefondan çekilen fotoğraflar için fazlasıyla iyi) ve uygulamanın içinde zaten yedeklenmiş olan orijinal fotoğraf ve videoları cihazınızdan kaldırmak için uygulamanın ayarlar kısmındaki 'Ücretsiz Alan Yükselt' kısmından faydalanabilirsiniz.

Eğer işe yaramazsa; 

Sebep, Icloud hesabınız eski cihazınızın yedeklemeleri ile dolu olması olabilir. O zaman Ayarlar>Genel>Kullanım>Alanı Yönet kısmından miyadı dolmuş yedeklemelere tıklayın ve hepsinden kurtulun!

2.Şarjım Her Daim Az!😱

2.Şarjım Her Daim Az!😱

TAM ŞU AN, eğer şarjın tükeniyorsa Ayarlar>Genel>Batarya kısmından 'Düşük Batarya Modu'nu etkinleştirin. Sonra Ayarlar>Hücresel kısmından wi-fi aktivasyonunu kapatın.

Eğer gerçekten çok çaresiz bir durumdaysanız, Ayarlar>Erişilebilirlik kısmından gri tonlamayı açık moda getirin. Son olarak telefonunuzu aşağı bakacak şekilde çevirin böylece bildirim aldığınızda ışığı yanmaz.

Eğer işe yaramazsa;

Şarjınızın çabucak bitmesinin birkaç sebebi olabilir. Çok sıklıkla email veya mesaj alıyor olabilirsiniz. Çok fazla bildirim alıyor olabilirsiniz. En çok gücü hangi uygulamanın tükettiğini görmek için Ayarlar>Batarya kısmına bakabilirsiniz.

3.EYVAH! Ekran Kilitlendi!!😨

3.EYVAH! Ekran Kilitlendi!!😨

İlk olarak telefonunuzun gücü kapalı mı değil m görmek için güç düğmesine basılı tutun (uyku/açık).

Eğer işe yaramazsa; cihazınızı resetleyin. Home butonu ve güç butonunu yaklaşık 10 saniye boyunca ekranda Apple logosunu görene kadar basılı tutun. İphone telefonunuzu bu şekilde basitçe yeniden yüklemek gücü keser fakat bu yol telefonun zarar görmesine yol açabilir, bu sebeple son çare olarak kullanın.

4.iPhone'um Suya Düştü!

4.iPhone'um Suya Düştü!

Eğer telefon kapalı ise;

Hemen sudan çıkarın lakin açmaya çalışmayın çünkü kısa devre yaparak cihazınızı işe yaramaz hale getirebilirsiniz. Telefonu açmak için kuruyana dek bekleyin(yaklaşık 2 gün).

Eğer telefon açık ise;

Telefon açık fakat uyku modunda ise, gücü kapatmak için telefonu çabucak açma riskini göze alabilirsiniz veya uyku modunda iken ekranın açılmasına sebebiyet verecek herhangi bir bildirim gelmemesi için bildiğiniz bütün duaları edebilirsiniz.

İlk olarak,

Eğer yapabiliyorsanız, telefonun kılıfını çıkarın. Dışındaki sıvıyı temizleyin ve bağlantılarındaki su kalıntılarından kurtulmak için hafifçe sallayın.

Yaygın çözüm cihazı pirinç dolu kavazona koymak olsa da, daha etkili olan yöntem kum jel paketleri ile kaplamaktır.

5.iPhone'umun Home Tuşu Çalışmıyor!

5.iPhone'umun Home Tuşu Çalışmıyor!

Iphone tuşları genellikle suya, kire veya darbeye maruz kaldığında çalışmazlar fakat şansınıza kolay bir tamir yolu var!

Öncelikle, AssistiveTouch olarak adlandırılan erişilebilirlik özelliğini açık konuma getirmeniz gerekmektedir. Ayarlar>Erişilebilirlik>AssistiveTouch kısmını açık konuma getirin. Şimdi küçük siyah bir kare göreceksiniz, işte bu kare sizin yeni varsayılan ana ekran tuşunuz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.Ekranım tuzla buz oldu!

6.Ekranım tuzla buz oldu!

Ne yaptığınızı bilmiyorsanız, kendi kendinize yapmaya çalışmayın :)

Herhangi bir şey yapmadan evvel, iCloud ve iTunes kullanarak verilerinizi yedekleyin. iCloud limiti sınırlı olduğundan şahsen iTunes ile yedekleme yapmanız daha iyi olur.

İlk olarak, iCracked talep üzerine kırılan ekranları da içeren garanti servisi sağlamaktadır ve dünya üzerinde hemen her yerde bulunur. Gelip iPhone 6S telefonunuzu 30 dakika içerisinde yaklaşık 180 $ gibi bir fiyata tamir ederler.

Ayrıca telefonunuzu Apple Mağazası'na götürebilirsiniz ki bu 130$ ile 150$ arasında bir mebla tutar lakin birkaç gün içinde hazır olmayabilir ve randevu alarak gitme zorunluluğunuz vardır.

Eğer ana karttan anlıyorsanız, iFixit'in tamir kitleri ve çevrimiçi kılavuz ile kendi kendinize yapabilirsiniz.

7.Şifremi Unuttum!

7.Şifremi Unuttum!

Ne yazık ki, telefonu sıfırlamak dışında yapabileceğiniz hiçbir şey yok bu durumda!  Kilitli bir iPhone'dan FBI bile geçmiş verileri almakta sorun yaşarken, unutulan şifrelerin o amansız engelini aşmak konusunda sizlere bol şanslar efendim!  6 denemeden sonra iPhone devre dışı bırakılır ve bir süre erişim sağlayamazsınız.

Eğer gerçekten şifrenizi hatırlayamıyorsanız, bütün verilerinizi silip en baştan başlamak zorundasınız. Reset atmak için 2 yol var; eğer iPhone'umu Bul uygulaması açık ise, iCloud'u kullanın. Ayrıca bilgisayara bağlayıp, bağlı iken güç ve Home tuşuna aynı anda basabilirsiniz.

Son olarak 'Geri Yükle'yi seçin.

8.iPhone'umu Kaybettim!

8.iPhone'umu Kaybettim!

Eğer 'iPhone'umu Bul' modu açık değilse, hemen cihazınızın kayıp olduğunu bildirin. Eğer çalındığını düşünüyorsanız, servisi bilgilendirin ve telefonunuzu izinsiz kullanımdan korumak için kara listeye aldırın.

Eğer iPhone'umu Bul modu açık ise, iCloud.com'a gidin, 'Bütün Cihazlar'a tıklayın ve kayıp cihazı seçin. Kayıp Modu eğer şifre kullanıyorsanız cihazını koruma altına alır ve eğer bulunursa bir telefon numarası girmenize izin verir. iPhone'u Sil uzaktan cihazınızı tamamen silecektir fakat bunu son çare olarak kullanın. Çünkü iPhone'umu Bul'a bütün erişiminizi kaybedeceksiniz. Eğer çalınan cihazınızın yerini belirlerseniz, kendi başınıza geri almaya çalışmayın, polisi arayın.

9.Wi-fi Bağlantım Çalışmıyor!

9.Wi-fi Bağlantım Çalışmıyor!

İlk olarak herhangi bağlantı problemine mahal vermemek için modeminizin yakınında durun. Sonra, wi-fi ağına tıklayın ve Bu Ağı Unut'u seçin.Ayarlar>Wi-fi kısmına dönün, ağı tekrar seçin ve şifreyi yeniden girin.

Hala bağlantı problemi mi yaşıyorsunuz? Ayarlar>Genel>Sıfırla>Ağ Ayarlarını Sıfırla kısmına gidin. DİKKAT! Bu işlem, kayıtlı bütün şifre ve ağları siler, eğer wi-fi sinyalini çok güçlü bir şekilde alıyorsanız fakat internete bağlanma konusunda sorun yaşıyorsanız, modeminize reset atın ve telefonunuzu yeniden başlatın.

Onedio IQ'yu Facebook'dan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
493
127
54
38
22
21
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Ahmet

Şarj bitecek diye o özelliği kapa,bu özelliği kapa.Ulan biz o özellikler için aldık kullanamayacaksam ne yapayım ? Şarj gitmesin diye sadece mesaj atma ve ar... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

en küçük kardeşim annemin iphone 5 ini wc attı. Ben bunu farkettim aldım direk kapattım sim takılan yeri açtım sildim pirinç bulup içine koydum annemede doku... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

teşekkürler düzelttim

Samsung kullanıyorum hepsini yaşadım. Benim telefon kendini iphone sanıyorsa demek ki?

Pasif Kullanıcı

iPhone ile Samsung çiftleşmesinden çıkan bir telefon olabilir hocam. Dna testi yaptırın derim.