iPhone 5S Sahipleri İnternetin Kanını Emiyor!
İphone 5S Sahipleri İnternetin Kanını Emiyor!
Akıllı telefonlar arasında en çok veri kullananlar listesinde Apple adeta 'çadır kurdu!'
Araştırma şirketi JDSU'nun bir çalışamasına göre, internette en fazla veri kullanan telefon sahiplerinin iPhone 5S sahipleri ortaya çıktı. Araştırma şirketinin verilerine göre, yeni nesil telefonlar ortaya çıktıkça telefonların veri kullanımları da katlanarak artıyor. Şu anda ortalama bir iPhone 5S sahibi, ilk nesil İPhone sahiplerine oranla 7 kat daha fazla veri kullanıyor. iPhone 5'e göre ise yüzde 20 daha daha fazla veri kullanım miktarı var.
Apple cihazları, dünyanın en çok internet kullanan 10 telefonu arasında 6 cihazla yer alıyor ve birinciliği elde tutuyor. Listede ayrıca Samsung, HTC ve Sony de bulunuyor.
Araştırmacılara göre her yeni nesil telefon, önceki nesle göre yüzde 20 - 40 daha fazla internet kullanımına neden oluyor. Bunun nedeni de yeni nesil telefonlarda daha hızlı bağlantı sağlayan daha güçlü donanımların kullanılıyor olması ve elbette internete girmeyi, mail atmayı, sosyal ağlara bağlanmayı, mesajlaşmayı kolaylaştıran uygulamaların daha fazla bulunması. Ayrıca son modellerde LTE kapasitesine de sahip olunması bu cihazları gerçek birer veri canavarına dönüştürüyor. Son teknoloji bağlantıları kullananların sayısı çok az olsa da kullandıkları toplam veri miktarı, diğer kullanıcıları geçmeye yetiyor.
4G konusunda yapılan bir araştırma bunu ortaya koyuyor. 3G bağlantı sahibi kullanıcıların oranı 2011'de sadece yüzde 1 iken, kullandıkları veri miktarı toplam verinin yüzde 50'sini oluşturuyordu. Aynı dönemde 4G kullanıcıları sadece yüzde 0.1 oranındayken kullandıkları veri miktarı toplam verinin yüzde 50'ini buluyordu.
Telefonların internet içindeki veri kullanım oranları hızla artıyor ve çok da büyük bir yük oluşturuyor. Ağ yöneticilerinin de bu gelişmeyi görerek önlem alması gerekiyor. İnternet artık insanların işten eve gelince film seyretmek için bir kaç saat boyunca yoğun olarak kullandıkları bir 'ev eğlencesi' olmaktan çıktı; her an her yerde, veri canavarı mobil cihazların yüksek taleplerine cevap vermesi gereken bir veri otoyoluna dönüştü.