Görüş Bildir
Haberler
İnsanlık Tarihinde Uzaylılarla Gerçekten Bir Temas Olduysa O da Buydu: Roswell UFO Vakası

İnsanlık Tarihinde Uzaylılarla Gerçekten Bir Temas Olduysa O da Buydu: Roswell UFO Vakası

Kimileri için Amerika'nın reklam ve diğer ülkelere karşı psikolojik bir üstünlük sağlamak amacıyla yaptığı bir kurmaca, kimilerine göre de uzaylıların varlığının kanıtı Roswell Olayı...

İçeriğin Devamı Aşağıda
static.pblogs.gr

1947 yazında art arda gelen uçan parlak cisim ihbarlarından sonra 4 Temmuz'da New Mexico eyaletinin Roswell kasabasında bir fırtına kopar. Fırtına sırasında Foster çiftliğinin sahibi William Mac Brazel ve komşuları patlamaya benzer bir ses duyarlar.

Ertesi gün erkenden fırtınanın oluşturduğu hasarı tespit ederken geniş alana yayılmış olan bir enkaz bulurlar. Enkaz parlak metal parçalar ve yanmaz, kesilmez üzerilerinde hiyeroglife benzer yazılar bulunan çubuklar gibi esrarengiz parçalardan oluşmaktadır. Parçalar her şekle çok kolay girebilen fakat hiç bir şekilde işlenemeyen bir maddeden yapılmıştır.

Çevrelerinin yönlendirmesiyle olayı kasabanın şerifi George Wilcox'a bildirirler. Evlerine getirilen parçaları gören şerif ve ailesi parçaların bir uçan daireye ait olduğunu düşünürler. Şerif, yardımcılarını olay yerine gönderir. Bölgeye giden Şerif yardımcıları toprağın eriyip karardığı yuvarlak geniş bir alanla karşılaşırlar.

Bu sırada Şerif'le görüşen yerel muhabir Frank Joyce bu haberi duyuran ilk kişi olur. Muhabirin tavsiyesiyle olayı o sırada dünyadaki tek atomik grup olan 509. Bomba Grubu’nun merkezi durumundaki Roswell Ordu Hava Kuvvetleri üssüne iletirler.

Buradan gelen hava istihbarat görevlileri bulunan parçalara inceleme amacıyla el koyarlar. Fakat olay onları da aşar ve gelen emir üzerine araştırmayı Pentagon'a devrederler. Pentagon'dan gelen yetkililer bulunan parçalar üzerinde radyoaktivite ölçümleri yapar. Sonuçlar yüksek çıkınca enkazın tam yerinin tespiti için bölgeye uçaklar gönderilir.

Havadan yapılan araştırma sonucunda Roswell’in 65 km kuzeydoğusunda bir uçan dairenin enkazı bulunur. Enkaz inceleme ve kaldırma çalışmaları için hazırlık yapmak üzere bölgeye bir arama-kurtarma ekibi gönderilir.

Bu sırada, Şerif ve ekibi ilk tespit edilen yanık izinin yakınlarında tanımlayamadıkları cansız yaratıklar bularak önemli bir keşif yaparlar. Olayın şahitleri yaratıkları büyük kafalı ve gümüş rengi üniformalı olarak anlatır. Keşfin üzerine kasabada aniden güvenlik kontrolleri arttırılır, bütün giriş-çıkışlara barikatlar kurulur. 

Bölgede konuşulan tek konu uzaylılar olur. Bunun üzerine dedikoduları engellemek ve halkın ilgisini 'ölü uzaylılar'dan başka bir yöne çevirmek için yerel yetkililer yazılı bir basın açıklamasını radyo istasyonlarına verir.

'Uçan dairelerle ilgili söylentiler dün gerçeğe dönüştü' başlıklı açıklamada düşen ve ele geçirilip incelemeye alınan bir uçan daireden bahsedilirken bulunan bedenlerden tek kelime bahsedilmez. Radyo istasyonları haberi Associated Press’e iletir; haber buradan tüm dünyaya yayılır.

Olay önce Amerika'da ve sonra da tüm dünya büyük ses getirir. Roswell Hava Üssü, Şerif'in ofisi ve yerel radyolar Londra'dan Tokyo'ya telefon yağmuruna tutulur. Olay kontrolden çıkınca Washington olaya el koyar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Washington, yeni bir açıklama hazırlayarak ilk açıklamayı yalanlar ve bulunan parçaların aslında bir meteoroloji balonu olduğunu açıklar. Esrarengiz parçalar meteoroloji balonu parçalarıyla değiştirilip fotoğraflanır ve kanıt diye bu fotoğraflar yayınlanır.

Bölgedeki radyo ve televizyon kanalları baskı ve tehditle görgü tanıkları ile yapacakları röportajlardan vazgeçirtilir. Olayı ilk duyuran kanala konuyu kapatmak için 24 saatleri olduğu, yoksa bir daha radyo işletemeyecekleri söylenir.

Enkaz kaldırma ve araştırma operasyonlarında görev alan tüm askerlere olayın ulusal güvenliği ilgilendiren bir konu olduğu ve çok gizli tutulması gerektiği söylenir ve kimseyle bu konu hakkında konuşmamaları emredilir ve resmi bir sessizlik başlar.

30 yıl süren sessizlik nükleer fizikçi araştırmacı S.Friedman’ın tanıklarla yaptığı röportajlarla sona erer. Bunu takip eden 16 yıl içinde 300’ü aşkın tanığın ifadelerini temel alan 5 kitap yazılır. Kitaplardaki tanıklardan otopsiye katılan bir hemşire şunları söyler 'Varlıkların çok büyük başları, çukur gözleri ve sadece dört parmakları vardı, insan değil yabancı bedenlerdi'.

1995'de Hava Kuvvetleri, meteoroloji balonu yalanını kabul eder ve  bir başka yalanla enkazın aslında Mogul adlı gizli bir hükümet projesinde kullanılan bir balonun olduğunu söyler. Ama inandırıcı bulunmaz.

2011'de FBI'ın açtığı arşivinde olayın, “Araçlarda insan vücuduna benzer cesetler bulduk. Bulunanlar 90 cm boyunda ve metalik kıyafetler giyiyor. Vücutları pilotların giydiği kıyafetlere benzer bandajlarla kaplı.” diye kaydedildiği ortaya çıkar.

Tüm yaşananlardan, konuşmalardan ve resmi açıklamalardan sonra olayın herkesten gizlenen, insanlığın kaderini değiştirebilecek bir gerçek mi yoksa aşırı heyecan ve hayal gücünün ürünü profesyonel bir kurgu mu olduğu hakkında bugün dahi kesin bir sonuca varılamıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
39
20
11
9
8
7