Görüş Bildir
Haberler
İnsanlar Olmasa Dünya Nasıl Olurdu?

İnsanlar Olmasa Dünya Nasıl Olurdu?

Onedio Medya
21.08.2015 - 23:51 Son Güncelleme: 22.08.2015 - 11:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Danimarkalı bilim insanları, 'insanoğlunun olmadığı bir dünyanın' nasıl görüneceğine ilişkin bir araştırmaya imza attı. Dünyada yabani hayvanların haritasını çıkaran bilim insanları, günümüzde vahşi yaşamın neredeyse yok olduğu Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika'da hangi hayvanların yaşayabileceğini de belirledi.

Araştırma sonuçlarına göre, çevreyi kirleterek ekosistemi bozan insanoğlu olmasaydı Dünya büyük bir doğa koruma alanını andırırdı. Kuzey Avrupa'da kurtlar, geyik ve ayıların yanı sıra, filler ve gergedanlar da yaşayabilirdi.

Araştırmayı yapan Aarhus Üniversitesi'nin verilerine göre, hayvan çeşitliliği bol olan Afrika, bunu eşsiz elverişli iklimine değil, insanın vahşi doğaya minimum müdahalesine borçlu.

Profesör Jens Christian Svenning, 'Kuzey Avrupa, insanlar yüzünden memeli çeşitliliğinin büyük ölçüde azaldığı tek bölge değil. Bu küresel bir olgu' dedi.

https://twitter.com/expressivus/status/634528770670620673

Bu görüşü, araştırmaya katılan Dr. Soren Forby de destekliyor. Bilim adamına göre, insanlar olmasaydı Kuzey ve Güney Amerika ile Avrupa'da, muhtemelen şu anda Afrika'da olduğundan daha fazla büyük memeli yaşar, türleri de oldukça fazla olurdu.

Dünya'nın en tehlikeli yırtıcısı kim?

Bir diğer araştırmanın sonuçları, insanın gezegen üzerinde yaşayan en tehlikeli ve agresif yırtıcı olduğunu gösteriyor. İnsanın her yıl öldürdüğü hayvan ve balık sayısı, diğer tüm yırtıcıların öldürdüğünün oldukça üzerinde.

Bilim adamları, tüm deniz yırtıcılarına göre 14 kat daha fazla balık avlayan insanın, tüm kara yırtıcılarına göre 9 kat daha fazla hayvan öldürdüğünü belirtiyor. Böylece insanın aslan, ayı veya köpek balığından daha tehlikeli olduğu ortaya çıkıyor.

Bu arada insanın avcılığının da, diğer hayvanların yiyecek bulma yöntemlerinden çok daha farklı olduğu belirlendi. Kanada'daki Victoria Üniversitesi'nden Profesör Thomas E. Reimchen, yırtıcıların yavru, genç, yaralı, hasta veya ihtiyar hayvanları avladığını belirterek, 'İnsan ise genelde doğurma çağındaki yetişkin hayvanları öldürüyor, yani üreme ihtimalini yok ediyor' dedi.

İnsanoğlu ayrıca yırtıcıları da avlıyor. Ekolojik zincire bu müdahalesiyle, başka hiçbir hayvanın yapmadığı kadar eko dengeyi bozuyor.

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
13
11
6
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

eski yunan mitlerinde yunanistanda ve anadoluda aslanlarla ilgili efsaneler var. cok degil 50 yil oncesine kadar anadoluda leopar vardi, 100yil oncesine kada... Devamını Gör

Lucky Fox

insan dünyayı yok etmek üzere evrilmiş bir canlı herhalde dünyanın intihar silahı insan

feyk

dogadaki tum yirticilar bir denge icindedir. cunku asiri avlandiklarinda azalan av hayvani sayisi yirticinin ac kalip nufusunun azalmasina neden olur. yani y... Devamını Gör

Omer Aslan

bunu görememek ve anlayamamak için ahmak olmak lazım. son iki yüz yıl içinde insanlık aç gözlülüğü ve doyumsuzluğu yüzünden kendi sonunu hazırladı.