Görüş Bildir
Haberler
İnsanı Dumur Eden 25 Rahatsız Sanat Eseri

İnsanı Dumur Eden 25 Rahatsız Sanat Eseri

cakyz
01.10.2014 - 19:43 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 13:31

Öyle sanat eserleri var ki, kişi bu eserler ile karşılaştığı anda bir rahatsızlık, kavrayamama veya şaşkınlıktan konuşamama durumuna düşüyor. Hazırladığımız bu sanat galerisinde, sıralamayı 'şaşkınlık verici' eserlerden 'ciddi anlamda rahatsız' eserlere ilerleyecek şekilde yaptık. Bakalım aramızdan kaç kişi bu eserleri en sonuncusuna kadar inceleyebilecek ve bir rahatsızlık hissi duymadan galeriyi tamamlayabilecek. 

Uyarı: Bu galeri rahatsızlık verici görüntüler içermektedir.

Kaynak: http://list25.com/25-disturbing-art-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Guernica

24. Guernica

Pablo Picasso'nun en ünlü eserlerinden biri olan Guernica, savaşın beraberinde getirdiği acıları ve masum insanların katledilişini kendine has ve keskin ifadeler içeren bir güç anlatıyor.

23. Anatomik Parçalar

23. Anatomik Parçalar

Fransız ressam Theodore Gericault'ya ait olan bu eser, insana ait uzuvların bir sanat eserine konu olmasından dolayı oldukça ünlü.

22. Atları Tarafından Yenilen Diomedes

22. Atları Tarafından Yenilen Diomedes

Fransız sembolizminin önde gelen isimlerinden ressam Gustave Moreau'ya ait bu çalışma mitolojik bir hikaye anlatıyor. Bu hikayeye göre, Herkül'e Kral Diomedes'in dört beden-yiyici atını alıp getirmesi söyleniyor. Kral ile savaşan Herkül, mücadelenin sonunda galip geliyor ve ölü kralın bedeni atlara veriliyor.

21. Çok Düşünen Aklın Bozulması

21. Çok Düşünen Aklın Bozulması

Avusturyalı yazar Otto Rapp tarafından 1973 yılında tamamlanan bu eser, insan zihninin bir kuş kafesi üzerinde yok oluşunu ve/veya yeniden oluşumunu gösteriyor.

20. Dante ve Virgil Cehennemde

20. Dante ve Virgil Cehennemde

Dante'nin Infermo'sundan etkilenen W. A. Bouguereau, Dante ve Virgil'in, iki günahkar ruh arasında geçen kavgayı izlemesinden esinleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. İsimsiz Tablo

19. İsimsiz Tablo

Polonyalı yazar Zdislaw Beksinski tarafından yağlı boya ile resmedilen bu sahnenin hiçbir ismi yok. Bu tablo hakkında bilinen tek şey, 1984 yılında, yazarın ütopik gerçekçilik, gerçeküstü mimari akımlarından ve kıyamet günü senaryolarından etkilendiği dönemde meydana gelmiş olması.

18. Canlı Canlı Asılmış Bir Siyahi

18. Canlı Canlı Asılmış Bir Siyahi

Canlı canlı asılmış bir köleyi resmeden bu eser William Blake'e ait. Köle hayatlarına dair oldukça acı sahnelere tanıklık eden J. G. Stedman, bu eserin fikir babası olarak biliniyor.

17. Elektrikli Sandalye

17. Elektrikli Sandalye

Ünlü pop-art sanatçısı Andy Warhol tarafından 1967'de resmedilen bu eser, elektrikli sandalyelerin konu edildiği bir serinin parçalarından birisi. Warhol'un bu seriyi ürettiği dönemde, üzerinde durduğu temalar arasında ölüm, yıkım, ve intihar vardı.

16. Cehennem

16. Cehennem

Alman yazar Hans Memling tarafından 1485 yılında meydana getirilen bu eser, zamanının en korkunç eserlerinden biri olarak biliniyor ve insanlara 'erdemli' bir hayat yaşamaları gerektiğini söylüyor. Eserinin altında kalan bölüme 'Cehennemde giren bir daha çıkamaz' notunu da yazan Memling'in eseri oldukça ilgi çekici.

15. Su Hayaleti

15. Su Hayaleti

Sembolizm ve dışavurumculuk akımlarının en önemli temsilcilerinden biri kabul edilen sanatçı Alfred Kubin, genellikle karanlık, görüngesel ve sembole dayalı fantezileri ile biliniyor. Su Hayaleti isimli eser, Alfred Kubin tarzının en önemli örneklerinden bir tanesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Velazquez'in İnnocentius X Portresinin Ardından İnceleme

14. Velazquez'in İnnocentius X Portresinin Ardından İnceleme

Francis Bacon'un en ünlü eserlerinden biri olan bu çalışma 1953 yılında tamamlandı. Velazquez'e ait portrenin 45 farklı varyasyonunu içeren seri, 1950-1960 yılları arasında Bacon tarafından resmedildi. Bu eserde, karanlık ve loş bir arka planda resmedilen Papa çığlık atıyor.

13. Aziz Anthony'nin Ayartılması

13. Aziz Anthony'nin Ayartılması

Aziz Anthony'nin Ayartılması bir çok ressamdan etkilenilerek yapıldı. Hieronymus Bosch, Paul Cézane ve hatta Salvador Dalí bu ressamlar arasında. Fakat Matthias Grunewald'ın bu çalışması, bu tema üzerine yapılmış en etkileyici ve yoğun eserlerden birisi.

12. Marsyas'ın Derisi Yüzülürken

12. Marsyas'ın Derisi Yüzülürken

İtalyan Rönesans sanatçısı Titian'a ait bu eser, Çek Cumhuriyetin'de bulunan Kromeriz Müzesi'nde tutuluyor. Resmin hikayesi yine bir mitolojik hikayeye dayanıyor. Tanrı Apollo'ya saldırma cesareti gösteren Marsyas, derisi yüzülerek cezalandırılıyor.

11. Çığlık

11. Çığlık

Norveçli sanatçı Edward Munch'a ait olan Çığlık isimli çalışma, dışavurumcu bir serinin parçalarından birisi. Resimde kan rengine bulanmış gökyüzünün altında çığlık atan bir karakter görünüyor. Oldukça ilginç bir eser olan Çığlık, aslında Munch'un bir akşamüstü yürüyüş yaparken gördüğü kan kırmızısı gökyüzünden esinlenilerek yapıldı.

10. Gallowgate Lard

10. Gallowgate Lard

İskoç yazar Ken Currie'ye ait olan bu yağlı boya çalışması için Ken'in kendi portresi olduğu söyleniyor. İskoç işçi sınıfının problemleriyle ilgilenen Ken, kitaplarında kırsal hayata ve gerçekçi ilişkilere yer veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Oğlunu Yutan Chronus

9. Oğlunu Yutan Chronus

İspanyol sanatçı Francisco Goya'nın en rahatsız edici ve ünlü eserlerinden biri olan bu tablo, 1820'li yıllarda ilk olarak Goya'nın evinin duvarına resmedildi. Eser bir mitolojik hikayeden esinlenilerek yaratılmış. Yunan mitolojisinde bir titan olan Chronus, çocuklarından biri tarafından tahttan indirileceği korkusuna kapılıyor ve bu nedenle çocuklarını doğar doğmaz yiyor.

8. Ölüm ve Cimri

8. Ölüm ve Cimri

Washington Ulusal Sanat Galerisi'nde tutulan bu eser Hieronymus Bosch'a ait. Bu eser, ünlü 'memento mori' (umutma bir gün öleceksin) söyleyişinden etkilenilerek resmedilmiş. Bu tarz temalara sahip sanat eserleri, genellikle insanlara ölümü hatırlatmak ve dünya zevklerinin geçici olduğunu vurgulamak için üretiliyor.

7. Yozlaşmış Yargıç Sisamnes'in Derisi Yüzülürken

7. Yozlaşmış Yargıç Sisamnes'in Derisi Yüzülürken

Şu an için Brüksel'de bulunan Gerard David'e ait bu eser, rüşvet alarak haksız bir karar veren yargıcın sonunu gözler önüne seriyor.

6. Judith, Holofernes'in Boynunu Vururken

6. Judith, Holofernes'in Boynunu Vururken

Holofernes'in boynunun vurulma sahnesi bugüne kadar Donatello, Sandro Botticelli, Giorgione, Gentileschi, Lucas Cranach, ve diğer bir çok ünlü isim tarafından resmedildi. Fakat, Caravaggio'ya ait 1599 tarihli bu eser, dramatik etkinin en yüksek olduğu o anı vurgulayarak benzerlerinden bir adım öne çıkıyor.

5. Kabus

5. Kabus

İsveçli ressam Henry Fuseli'ye ait olan bu eser, tarihte ilk kez 1782 yılında Londra'da sergilendi. Resmi gören herkes büyük bir şaşkınlığa uğradı ve eleştirmenler ağır ithamlarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Koparılmış Kafalar

4. Koparılmış Kafalar

Fransız ressam Theodore Gericault'ya ait olan bu eser 1818 yılında tamamlandı.

3. Masumların Katliamı

3. Masumların Katliamı

Peter Paul Rubens'e ait olan bu yoğun kompozisyon 1612 yılında tamamlandı ve 2 parçadan oluşuyor.

2. Et'ten Bir Şekil

2. Et'ten Bir Şekil

Francis Bacon'un bu eseri 1954 yılında tamamlandı. Yine Velazquez'in İnnocentius X portresinden esinlenerek meydana getirilen eserde, Papa bu kez ürkütücü bir karakter gibi resmedilmiş.

1. Savaşın Yıkımları

1. Savaşın Yıkımları

İspanyol ressam Francisco Goya tarafından 1810-1820 yılları arasında tamamlanan Savaşın Yıkımları serisi 82 parçadan oluşuyor. İspanya ve Napolyon'un Fransa'sı arasındaki gerginliklerden etkilenen Goya, savaş karşıtlığını göstermek için sanat yolunu seçmiş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
24
10
9
7
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rang de Basanti

bunları alıp eve assam olmaz...birine hediye etsem yanlış olur...iş yerine assam müşteri kaçar...sergide görsem o gece korkudan uyuyamam...bi arkadışın evind... Devamını Gör

volkanozden

Çığlık çok ilginç. Farklı ve derin.

olgun

"10.Gallowgate Lard" karanlıkta korkutma garantisi var :)