Görüş Bildir
Haberler
İngiliz Jetleri IŞİD'e Karşı İlk Hava Saldırısını Düzenledi

İngiliz Jetleri IŞİD'e Karşı İlk Hava Saldırısını Düzenledi

Ulaş
30.09.2014 - 20:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Britanya parlamentosundan Irak’taki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenlenmesine onay çıkmasından kısa süre sonra Birleşik Krallık jetleri IŞİD’i vurdu.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada kraliyet hava kuvvetlerine ait ‘Tornado’ adı verilen jetlerle IŞİD’e ait iki hedefin vurulduğu bildirildi. Saldırıların başarıyla gerçekleştiği açıklanırken, IŞİD’e ait hedef alınan iki noktanın silah yüklü bir kamyonet ve hemen yakınında yer alan ‘ağır silah mevkisi’ olduğu ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasında saldırının Britanya’nın uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonunun operasyonları ve ‘demokratik Irak hükümetini destekleme’ kapsamında düzenlendiği kaydedildi.

Dört gün önce görüşüldü

Britanya parlamentosundan Irak’taki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenlenmesi kararı 26 Eylül’de görüşülmüş ve 43’e karşı 524 oyla kabul edilmişti. Saldırı kararının sadece Irak için geçerli olduğu, Suriye’yi kapsamadığı açıklanmıştı.

ABD’nin öncülüğünde başlayan hava saldırılarına Fransa, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de katılmış ve 40’tan fazla ülke IŞİD karşıtı koalisyona destek verdiğini açıklamıştı.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/ingiliz-jetle...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0