Görüş Bildir
Haberler
İngiliz Akademisyen Stephenson'a Beraat

İngiliz Akademisyen Stephenson'a Beraat

Onedio Medya
23.06.2016 - 17:00

'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayınladığı bildiriye imza atan akademisyenlere destek için gittiği Çağlayan Adliyesi'nde çantasından çıkan Nevruz davetiyesi nedeniyle gözaltına alınan ve hakkında 'terör örgütü propagandası' iddiasıyla dava açılan akademisyen Chris Stephenson, ilk duruşmada beraat etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çağlayan Adliyesi’nde çantasında Nevruz bildirisi bulunduğu için gözaltına alınan ve hakkında “terör örgütü propagandası” iddiasıyla dava açılan akademisyen Chris Stephenson ilk duruşmada beraat etti. 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Stephenson bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Bianet'ten Elif Akgül'ün haberine göre mahkeme, duruşmada savcıdan mütalaasını istedi. Savcı 'suçun somut unsurlarının oluşmadığını' belirterek beraat istedi. Mahkeme başkanı da bunun üzerine beraat kararı verdi.

'Barış istemeye devam edeceğiz'

Stephenson, beraat kararının ardından adliye önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

'Adalet yerini buldu. Sevinçliyim ama bu buruk bir sevinç. Adalet başkaları için de lazım. Buraya desteğe gelen daha çok kişinin davaları devam ediyor.

'Şebnem, Erol, Ahmet de haksız ve kötü koşullarda içerdeler. Bizim amacımız barış sağlamaktı. Şehirler yakılıyor, insanlar moloz altında kalıyor. Amacımız barıştı ondan buraya geldik.  Bu soruşturmalarla bu unutturulmaya çalışılıyor.

'Biz barışı unutmayacağız; barış istemeye devam edeceğiz.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

HDP'nin Nevruz öncesi dağıttığı bildiri

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Chris Stephenson, 15 mart 2016 günü gözaltındaki meslektaşları Barış İçin Akademisyenler'den Yard. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yard. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ile dayanışma için geldiği İstanbul Adliyesi’nde çantasında bulunan HDP’nin Newroz davetiyeleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın