Görüş Bildir
Haberler
İndirimlerin Sefasını Sürdük, Sıra Cefasında: Alışveriş Sonrası Düşülen İade Süreci Depresyonundan Kurtulmanız İçin 7 Taktik

İndirimlerin Sefasını Sürdük, Sıra Cefasında: Alışveriş Sonrası Düşülen İade Süreci Depresyonundan Kurtulmanız İçin 7 Taktik

LCWaikiki
14.11.2020 - 17:06

Onca alışveriş sorunsuz olabilir miydi? Tabii ki olamazdı...

1. Kendinize özel bir "sinirlerimi bozmaya değer mi?" grafiği oluşturun.

Ürünü aldınız, iade etmek istiyorsunuz ama bunun için uğraşmak değecek mi? Ürün için 'buna resmen X lira verdim yaa, kesin geri vermeliyim' diyorsanız iade süreci başlamalı. Verdiğiniz X değeri sizin için değişkendir, onu bulmaya çalışın.

2. Aldığınız ürünlerle yaşamaya çalışın.

Pantolon neredeyse iki beden küçük ama iade süreci gözünüzde mi büyüyor? İade etmeyin ve onun içine girebilmek sizin için challenge olsun. Belki vermek istediğiniz kilolar için size şimdiye kadar böyle bir motivasyon lazımdı, bunu bilemeyiz...

3. Kendinizi yogaya verin.

Nefes alıp verme egzersizleriyle başlayın, karşı taraftan gelecek 'vay efendim iade koşullarına uygun değil, aman efendim bıdı bıdı yapmanız gerekiyor' şeklindeki dönüşleri savuşturmanız için özünüze bir yolculuk yapmanız işe yarayacaktır. En olmadı güneşle selamlaşırsınız.

4. Tanıdıklarınızı araya sokun.

Sinirleri çelik gibi olan yakınlarınızdan iade süreçlerinde yardım etmeleri için ricada bulunun. 'Şunların şu şu kargo şirketine götürülmesi gerekiyor, şunun da kargo parası geri alınacak, şuna da imza atman gerekiyor ben sana öğretirim imzam çok kolay' diyerek eşinizi dostunuzu darlayıp onları da bu girdaba çekebilirsiniz.

5. İade etmek istediğiniz ürünleri hediye olarak dağıtın.

Sizin mutsuzluğunuz çevrenizin mutluluğuna dönüşebilir. İyice düşünün çevrenizde o ürünler kime verseniz çok makbule geçer? Yakında doğum günü olanlar var mı? Böyle böyle hediye sorunundan da yırtabilirsiniz, bu da bir seçenek.

6. Olmayan kıyafetleri evcil hayvanınıza uygun hale getirin.

Sizin zevkinize göre giyinmiş olacaklar ve evinizde bir takım ruhu yaratabileceksiniz. İade etme stresindense böylesi daha iyi.

7. Kendinizi resme verin.

İade sürecinde içinizde filizlenen öfkenizi tablolara vurun. Bakarsınız yaptığınız resimler çok tutulur da o sergi senin bu bienal benim gezersiniz, tablolarınıza paha biçilmez. Resme nasıl başladığınızı sorarlarsa güzel bir hikaye uydurun ama, 'siparişlerimi iade edecektim, o sırada oyalanayım dedim' falan demeyin bilmesinler.

Kolay değişim ve iade yapılan bir yerden alışveriş yapsaydınız bunlara gerek kalmayacaktı...