Görüş Bildir
Haberler
İnce Bel Sahibi Olmak İçin Bel İnceltme Hareketleri

İnce Bel Sahibi Olmak İçin Bel İnceltme Hareketleri

Pegarose
24.03.2014 - 13:26 Son Güncelleme: 24.03.2014 - 13:42

İnce Bel Sahibi Olmak İçin Bel İnceltme Hareketleri

Belinizi çepeçevre saran o yağ kütlesinden kurtulmak istiyorsanız, önce yediklerinizi kontrol altına almanız gerekiyor; ama egzersiz de şart. Çünkü bu bölgedeki yağlardan yavaş yavaş kurtulsanız bile, egzersiz yapmadan istediğiniz düz ve sıkı görünüme kavuşmak biraz zor görünüyor. Ya da diyelim ki aslında bel bölgesinde kilo fazlası olmayan mutlu kişilerdensiniz ama bu bölgenin daha güzel ve seksi görünmesini istiyorsunuz.

Çözüm gene aynı: Egzersiz. Öte yandan egzersiz yapmak, yağları eritmek için yerlerde yuvarlanıp tonlarca mekik çekmenin de çekilir yanı yok. Peki ne yapmalı? İşte size 3 egzersiz. Bu bel inceltme hareketleri sayesinde beliniz incelecek, sırtınız güçlenecek ve omurganız esneyecek. Böylece daha uzun boylu ve zarif görünürken, forma da girmiş olacaksınız. Tabii bu egzersizlerden hızlı sonuç almak için yukarıda söylediğimiz gibi eşzamanlı olarak sağlıklı beslenme programı da uygulamak gerekiyor.

Egzersizlerden randıman almak için haftada üç ila dört kez yapmanızı öneriyoruz. Ayrıca egzersiz esnasında karın, sırt ve bacak kaslarınızı sıkın.

1. Bel inceltme hareketi : Leg circles

Bu egzersizde, bacak kaslarınız çalışırken karın ve bel bölgesi kaslarınız da harekete dahil olur. Oldukça etkili ve kolay bir harekettir.

Sırtüstü yatın, sağ bacağınızı kırıp, dizinizi karnınıza doğru çekin ve sonra bacağınız dümdüz ve ayak parmak ucunuz tavana bakacak şekilde bacağınızı yukarı doğru uzatın. Ayak parmak ucunuzla tavanda küçük daireler çizdiğinizi düşünün. 10. daireyi tamamladığınızda durun ve ters yönde 10 daire daha çizin. Aynı hareket setini diğer bacağınızda da uygulayın.

Bu harekette karın kasları kontrolünüz tam olmalı ve çok büyük daireler yerine küçük daireler çizerek kalçanızın sağa sola hareketlerle devrilmesini engellemelisiniz.

2. Bel inceltme hareketi : Plank

Plank, klasik bir pilates egzersizidir. Karın ve bel bölgesi kaslarını çalıştırır.

Yere diz çöküp elleriniz omuzlarınızın altında olana kadar ellerinizle ileriye doğru yürüyün. Vücudunuzun tüm ağırlığı elleriniz ve dizlerinizin üzerinde olacak şekilde, karnınızı içeride tutmaya çalışıp 5’e kadar sayın. Bu harekete push-up eklenebilir. Aynı pozisyonda kollarınızı kırıp gövdenizi yere hafifçe yaklaştırın ve sonra ellerinizle yeri iterek dirseklerinizi düzleştirip gövdenizi kaldırın.

3. Bel inceltme hareketi : Saw

Bu hareket, klasik crunch hareketindeki gibi yere sırtüstü yatmaya gerek duymadan karın ve bel bölgesindeki kaslarınızı kuvvetlendirir.

Yere oturup bacaklarınızı kalça mesafesinden biraz daha fazla ayrı olacak şekilde aralıklı ve öne uzatın. Sağ eliniz sol ayak parmaklarınıza değecek şekilde eğilin, tekrar düz oturur pozisyona dönün, sonra sol eliniz sağ ayak parmaklarınıza değecek şekilde omurganızı döndürüp eğilin.

Unutmayın!

Bu egzersizleri 10 kez ve hiç ara vermeden yapın. Her 10 tekrarlık setin arasında 1 dakika dinlenerek 3 set tekrar edin. Unutmayın ki yaptığınız egzersizlerden hızlı ve sağlıklı bir netice almak istiyorsanız beraberinde mutlaka amacınıza yönelik bir beslenme programı uygulamalısınız.

Kaynak: http://www.pegarose.com/ince-bel-sahi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
161
116
76
52
38
33
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın