Görüş Bildir
Haberler
İlişkinizde Hangi Bayrak Ağır Basıyor?

etiket İlişkinizde Hangi Bayrak Ağır Basıyor?

Laurie Strode
13.05.2022 - 23:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin ilişkin kendini güvende hissettiğin, bir birey olabildiğin ve sevildiğini hissedebildiğin yeşil bayraklı sağlıklı bir ilişki mi yoksa aşırı kıskançlıkla boğulduğun, suçlandığın kırmızı bayraklı toksik ve sağlıksız bir ilişki mi?

Testin cevaplarına göre ilişkinin hangi renk bayrak taşıdığını söylüyoruz...

Lütfen cinsiyet kimliğinizi belirtiniz...

1. Partnerinizin yanında kendinizi nasıl hissettiğinize dair bir kelime söylemenizi istesek, bunlardan hangisini seçersiniz?

2. Hayatının fırsatı denilebilecek bir iş teklifi aldın. Fakat çok fazla zamanını alacak. Partnerinin bu konuda tepkisi ne olur?

3. Arkadaşlarınla partnerin olmadan buluşman ilişkin için ne ifade eder?

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Sohbet ediyorsunuz ve partnerinin bir düşüncesiyle hemfikir değilsin. Bunu söylediğinde, tepkisi ne olur?

4. Sohbet ediyorsunuz ve partnerinin bir düşüncesiyle hemfikir değilsin. Bunu söylediğinde, tepkisi ne olur?

5. Arkadaşlarının yanındayken partnerinin sana davranışı nasıldır?

6. Bu ifadelerden hangisi senin ilişkin için doğrudur?

7. Partnerim kıyafet tercihlerimde ve giyim tarzımda özgür olmam gerektiğinin, bunun sadece beni ilgilendirdiğinin farkındadır.

Senin ilişkinde yeşil bayrak ağır basıyor!

Senin ilişkinde yeşil bayrak ağır basıyor!

Yeşil bayrak güvenli ve sağlıklı bir ilişkinin göstergesidir. Partnerlerin birbirlerine saygı duyduğu, herhangi baskı ve kısıtlamanın olmadığı, aksine her iki tarafın da birer birey olduklarının farkında oldukları bir ilişkiyi ifade eder. Fikirlerinizi açıkça ifade edebiliyor, ilişkinize dair sorunları ve kararları ortak fikirlerle çözüp netleştirebiliyor ve de en önemlisi dürüst, güven dolu ve saygı çerçevesinde bir iletişim kurabiliyorsunuz.

Senin ilişkinde sarı bayrak ağır basıyor!

Senin ilişkinde sarı bayrak ağır basıyor!

Sarı bayrak güvensiz bir ilişkide olduğunuzun göstergesidir. Doğrudan bir tehlikeyi ifade etmez ama tehlikeli olabileceğini, tehlikeli hale gelme potansiyelinin olduğunu gösterir. Yeşil ve kırmızı bayraktaki durumlar kadar keskin ve net göstergeler olmadığı için de ilişkinin gidişatını fark etmek kimi zaman kolay olmayabilir. Dolayısıyla ilişkide iletişim sorunu, güvensizlik, pek çok farklı konuda üzerinde partnerinin baskısı, kendini yeterli hissetmeme gibi sorunlar yaşıyorsanız sarı bayraklı bir ilişkidesiniz demektir.

Senin ilişkinde kırmızı bayrak ağır basıyor!

Senin ilişkinde kırmızı bayrak ağır basıyor!

Kırmızı bayrak toksik, sağlıksız ve fiziksel/duygusal/psikolojik şiddet içeren bir ilişkide olduğunuzu gösterir. Aşırı kıskançlığın, suçlamaların, partneri izole etmenin ve şiddet eğilimli eylemlerin var olduğu bu ilişki türünde bireyin öz sevgi ve öz saygısı zaman içerisinde kaybolur. Çevrenden giyimine, kararlarından davranışlarına kadar partnerin hayatının her alanına müdahil olur ve sizi toplumun her alanında soyutlarlar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
7
6
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yonah

"Senin ilişkinde yeşil bayrak ağır basıyor!" Hayali ilişkimin toksik olmaması beni rahatlattı...

Gizem Yenikler

Senin ilişkinde yeşil bayrak ağır basıyor! Yeşil bayrak güvenli ve sağlıklı bir ilişkinin göstergesidir. Partnerlerin birbirlerine saygı duyduğu, herhangi ba... Devamını Gör

Gencay

bir daha yeşil sarı ve kırmızı renklerini yanyana getirmeyin

tencik

Neden