Görüş Bildir
Haberler
AKP İftarında Üzerinde 'Allah' Yazan Pide İkram Edildi...

AKP İftarında Üzerinde 'Allah' Yazan Pide İkram Edildi...

Onedio Medya
13.07.2015 - 15:55 Son Güncelleme: 13.07.2015 - 17:32

“Kâbe ve Kuran-ı Kerim tasarımlı pasta ardından şimdi de üzerinde 'Allah' yazan pide tartışma yarattı. AKP İl Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, pidenin 3'te birini 'protokol' olarak yediklerini kalanını diğer masalara dağıttıklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay Serdivan Belediyesi’nin düğün salonunda gerçekleştilen iftar davetinde yaşandı. İlçe teşkilatının 30.İlçe Danışma Meclisi toplantısının ardından verdiği iftar davetine; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AKP’li Recep Hacıeyüpoğlu ve Bilgehan Doğru, AKP İl Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci ve AKP Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik katıldı.

“3’TE BİRİNİ YEDİK GERİSİNİ DAĞITTIK”

Sözcü'de yer alan habere göre, pidenin ilçe gençlik kollarında görevli bir fırıncı tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Pideyle ilgili konuşan AKP İl Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, pidenin 3’te birini “protokol” olarak yediklerini kalanını diğer masalara dağıttıklarını söyledi.

FACEBOOK’TAN PAYLAŞTI

Söz konusu fotoğrafları AKP’li Bilgehan Doğru sosyal paylaşım sitesi üzerinden “Serdivan İlçe Teşkilatımızın 30.İlçe Danışma Meclisi ve iftar programına katıldım.” başlığıyla takipçileriyle paylaştı.

İL BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ: 'JEST OLSUN DİYE YAPILMIŞTIR'

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç 'Allah' yazılı pide hakkında bir açıklama yaparak 'İyi niyetle 'jest olsun' diye yapmış olabilirler fakat  biz uygun olmadığını söyledik ve pide masadan kaldırıldı' dedi.

Hürriyet'in aktardığına göre, iftara az bir süre kala protokol masasına pide getirildiğini aktaran Kılıç, 'Pide üzerindeki yazının tersinde kaldık. Ayağa kalkıp pideye baktım, 'Allah' lafzının yazdığını görünce 'uygun olmaz, bunu hemen kaldırın' dedim ve hemen kaldırdılar' ifadesini kullandı.

Kılıç, sosyal paylaşım sitesindeki fotoğrafın da pide konulduğu esnada çekildiğine işaret ederek, 'Uyarımızın ardından hemen kaldırdılar ama o dakika bir fotoğraf çekildi demek ki, onu da herhalde servis ettiler. İyi niyetle 'jest olsun' diye yapmış olabilirler ama konunun nereye çıkacağını bilemeyebilirler fakat biz uygun olmadığını söyledik. Masada 1-2 dakika ya durdu ya durmadı. Konu bu' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'PİDE GENÇ BİRİ TARAFINDAN YAPILMIŞ'

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da yazılı bir açıklama yaparak iftar masasına konulan pidenin genç biri tarafından yaptırıldığı bilgisine ulaştıklarını belirtti.

Masaya oturduklarında pideyi fark etmediklerini vurgulayan Toçoğlu, 'İl başkanımız Fevzi Kılıç'la yan yana oturduğumuz masada oldukça büyük pide vardı. Sonradan pideyi incelediğimizde üzerinde 'Allah' yazdığını gördük. Hemen akabinde görevli arkadaşları çağırarak, pidenin masada durmasının uygun olmadığını söyledik ve kaldırmalarını rica ettik' ifadesini kullandı.

Toçoğlu, belli odakların meseleyi derhal çarpıtarak servis ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Bu olay asla kabul edilemez ve gereken de yapılmıştır. Yazılanlar doğru değildir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
1
0