Görüş Bildir
Haberler
İçişleri Bakanlığı'na Couvert Faturası

İçişleri Bakanlığı'na Couvert Faturası

FreiGeist
16.06.2015 - 10:10 Son Güncelleme: 16.06.2015 - 11:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi eylemleri sırasında sınır dışı edilen Fransız öğrenci Elisa Couvert 'haksız gözaltı' nedeniyle İçişleri Bakanlığı'ndan 10 bin TL tazminat kazandı

Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınıp pasaportu ve oturma izni olmasına rağmen sınır dışı edilen Sorbonne Üniversitesi öğrencisi ve İnsan Hakları Derneği stajyeri Elisa Couvert, 10 bin TL manevi tazminata hak kazandı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, İstanbul 7. İdare Mahkemesi, daha önce Couvert hakkındaki gözaltı ve sınır dışı işlemlerinin iptal edildiğini hatırlatarak, şu halde genç kadının sekiz gün boyunca haksız şekilde Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde tutulduğu ve “hukuka uygun olmayan sebeplerle özgürlüğünden yoksun kaldığı” için İçişleri Bakanlığı’nı mahkum etti.

Ne olmuştu?

Fransız asıllı Couvert’in suçu, İstanbul’da Gezi Parkı’na müdahale edildiği 15 Haziran 2013’te gazdan etkilenerek, Beyoğlu’ndaki SDP binasına sığınması olmuştu. SDP’ye yönelik baskında gözaltına alınan ve dört gün Terörle Mücadele Şubesi’nde tutulan Couvert, “anayasal düzeni alaşağı etmek, halkı isyana teşvik, molotof atmak” ile suçlanmıştı. Sorgusunda, “SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan’ın partisine yaptırmak istediği, hayalini kurduğu tarzda, arayıp da bulamayacağı eylemlere” katılıp katılmadığı sorulmuştu. Partiyle ilişkisi saptanamayan Couvert, Ekim 2013’e kadar oturma izni bulunmasına rağmen Yabancılar Şubesi’ne gönderilmişti. Kumkapı’daki Yabancılar Misafirhanesi’nde tutulan Couvert’in Türkiye ’de “Kürtçeyi sonradan öğrenen Kürtler hakkındaki” tez araştırması yapması, hakkında delil olarak gösterilmişti. İçişleri Bakanlığı mesai günü olmadığı halde Couvert’i 22 Haziran’da sınır dışı etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0