Görüş Bildir
Haberler
İçinizi Kemiren Stresi Bitirecek Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 15 Yöntem

etiket İçinizi Kemiren Stresi Bitirecek Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 15 Yöntem

egeboi
05.02.2016 - 17:13 Son Güncelleme: 05.04.2016 - 16:37

Günlük yaşantımızda kafamıza taktıklarımızdan uzaklaşmak için birkaç yöntem var. Çok zor görünse de aşağıdaki yollardan biriyle kafanızı dağıtıp daha iyi hissedebileceğinizden eminiz.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/scienc...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Masaj yaptırın

1. Masaj yaptırın

Masaj, stresten arınmak ve rahatlamak için çok etkili bir seçim olacaktır. Sınava hazırlanan Japon öğrencilere yapılan küçük bir araştırmada, sırt masajının kas sertliğini azalttığı ve stresle bağlantılı bir hormon olan kortizolü azalttığı anlaşılmış.

2. Meditasyon yapın

2. Meditasyon yapın

Meditasyon rahatlamak için sıklıkla başvurulan yollardan birisi ki birçok araştırma da bunu destekliyor. Meditasyon, rahatlamak için yapılan diğer aktivitelere kıyasla daha etkili sonuçlar veriyor.

3. Düzenli olarak egzersiz yapın

3. Düzenli olarak egzersiz yapın

Rahatlamış bir kafa için rahatlamış bir vücut gerekiyor. Harvard Tıp Fakültesine göre, ''Rahatlamış bir vücut, beynin gönderdiği sinyallerle sakin olmaya ve mental tansiyonu azaltmaya yardımcı oluyor.''

Kulağa mantıksız gelse de egzersiz yapmak vücudu gevşetmek için etkili bir yol.

4. Sıcak banyoda rahatlayın

4. Sıcak banyoda rahatlayın

İşte stres dolu bir gün geçirdiyseniz sıcak banyoda kendinizi rahatlatın. 

National Institutes of Health'e göre sıcak bir banyo vücuttaki kan akışını hızlandırarak kas sertliğini azaltıyor ve eklem ağrılarınızı gideriyor. Azalan ağrılar ise rahatlamış bir beden ve zihin demek.

5. Saunaya gidin

5. Saunaya gidin

Sauna stresi dindirmek için oldukça etkili bir yol. Birçok araştırma, saunanın astım, kronik bronşit, konjestif kalp yetmezliği ve romatizmaya iyi geldiğini gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Köpeğinizle zaman geçirin

6. Köpeğinizle zaman geçirin

Bu sevimli hayvanlara sahip olmanın birçok avantajı var. 2009'daki bir araştırmaya göre, köpekle kurduğumuz göz teması oksitosin gibi iyi hissetmemizi sağlayan hormonlar salgılatıyor.

7. Derin nefesler alın

7. Derin nefesler alın

Gergin ve kaygılı olduğumuzda hızlı ve kısa nefes almaya başlıyoruz. Derin nefesler alarak, beyne giden oksijeni arttırabilir ve sinir sistemimizin rahatlamasına yardımcı olabiliriz.

8. Öpüşün

8. Öpüşün

Lafayette College'daki psikolog Wendy Hill'e göre öpüşmek stres bağlantılı kortizol hormonunun indirgenmesine yardımcı oluyor. Hill, az önce öpüşmüş çiftlerle 15 dakika boyunca el ele tutuşan çiftleri karşılaştırdığında kortizol seviyesinin öpüşen çiftlerde daha az olduğunu gözlemlemiş.

9. Ayak parmaklarınızı çekin

9. Ayak parmaklarınızı çekin

Ayak baş parmaklarından başlayıp seviyeli bir şekilde 5 saniye parmaklarınızı çekerek kaslarınızın gevşemesine yardımcı olabilirsiniz. Bu yöntem farkındalığınızı arttıracak ve rahatlamanızı sağlayacak.

10. Gözlerinizi kapatın ve gitmek istediğiniz yeri hayal edin

10. Gözlerinizi kapatın ve gitmek istediğiniz yeri hayal edin

Hayal etmek rahatlamak için süper bir yöntem. Güneşli bir yaz gününde deniz kenarında olmak kime iyi gelmez ki? Sadece hayal olsa bile. Bazı psikologlar günde 15 dakika hayallere dalmanın odaklanmayı kolaylaştıracağını ve stresi azaltacağını belirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tatile çıkın

11. Tatile çıkın

Sadece sizi gerçekten rahatlatacak bir tatil olduğundan emin olun. Her şeyden uzak sakin bir tatil. 

Araştırmalar, en fazla 2 haftalık bir tatilin vücudu rahatlattığını ve mutlu olmayı sağladığını söylüyor.

12. Yoga yapın

12. Yoga yapın

Kontrollü nefes alma ile yoga, stresi azaltmak için etkili bir yol. Araştırmalar, yoganın depresyonu gidermede kullanılan bir yöntem olduğunu söylüyor. Bunun dışında kaslarımıza da iyi geliyor.

13. Müzik dinleyin

13. Müzik dinleyin

Araştırmalara göre, tipik bir stres anını müzik dinleyerek daha çekilebilir bir hale getirebilirsiniz. Müzikle tedavi olarak adlandırılan başlı başına bir yöntem bile var.

14. Resim yapın veya bir şeyler çizin

14. Resim yapın veya bir şeyler çizin

Görsel yönünüz ağır basıyorsa bu rahatlamak için gerçekten iyi bir fikir. Hayalgücünüze güvenerek çizdiğiniz şeyler, yaptığınız resimler sizi oldukça rahatlatacaktır.

15. Biraz yalnız kalın

15. Biraz yalnız kalın

Çok fazla yalnız kalmak insanı gerginleştirse de, dengeli bir yalnızlık size iyi gelecektir. 1997'deki bir araştırmaya göre zamanının bir bölümünu yalnız geçiren gençler daha pozitif deneyimler elde ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
992
199
181
54
54
52
52
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın