Görüş Bildir
Haberler
Hz. Muhammed Karikatürlerinin Sergilendiği Salonun Önünde Çatışma

Hz. Muhammed Karikatürlerinin Sergilendiği Salonun Önünde Çatışma

FreiGeist
04.05.2015 - 08:59 Son Güncelleme: 04.05.2015 - 11:07

ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen ve Muhammed peygamberin karikatürünün sergilendiği bir serginin önünde çatışma çıktı. İki silahlı saldırgan ateş açtıktan sonra güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldü. Çıkan çatışmada bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin Texas Eyaleti'nin Dallas Kenti'nde, İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi'nin (American Freedom Defense Initiative) düzenlediği sergi salonunun önünde silahlı çatışma yaşandı.

Polis Dallas yakınlarında bulunan Garland kentindeki Curtis Culwell Kültür Merkezi'nin çevresini sardı ve sergiyi ziyaret edenleri de tahliye etti.

Garland polis memurları ile iki saldırgan arasında çıkan çatışmada saldırganların öldürüldüğü belirtiliyor. Güvenlik görevlisi dışında kimsenin yaralanmadığı çatışma sonrası hastaneye kaldırılan görevlinin sağlığının iyi olduğu ve hayati riski bulunmadığı aktarıldı.

Sergiye saldırının akşam saat 19:00 sularında gerçekleştiği öğrenildi.

Sergiye Hollandalı İslam karşıtı siyasetçi Geert Wilders de katılıyordu.

20 el silah sesi

20 el silah sesi

Associated Press haber ajansına bilgi veren bir görgü tanığı yaklaşık 20 el silah sesi duyduğunu ifade etti ve silahların Curtis Culwell Kültür Merkezi'nin önünden geçen bir arabadan ateşlendiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İfade özgürlüğümüzü kullandık'

Diğer taraftan Dallas Morning News gazetesine göre, Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi ‘İslam’a saldırı’ olarak nitelediği saldırıyı kınadı, ancak organizatörler söz konusu sergiyi açarak ifade özgürlüğü haklarını kullandıklarını savundu.

BBC Türkçe, Sputnik News ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
0
0